Last news in Fakti

16 Февруари, 2015 13:42 1 210 0

Прокуратурата поиска 10 години затвор за Томов

  • александър томов-
  • прокуратура-
  • кремиковци-
  • цска-
  • затвор

Той е подсъдими за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери

Прокуратурата поиска 10 години затвор за Томов - 1
Снимка: БТА

Прокуратурата поиска 10 години лишаване от свобода за председателя на Надзорния съвет на ЦСКА и бивш председател на Управителния съвет на "Кремиковци" Александър Томов, съобщи Нова телевизия.

Той, заедно с Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев са подсъдими за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери от металургичния комбинат.

През юни миналата година процесът тръгна за втори път на първа инстанция. През януари 2011-а СГС (Софийски градски съд) постанови, че Александър Томов и Иван Иванов трябва да лежат в затвора по 9 години. Подсъдимите Александър Гарибов и Божко Бонев бяха оправдани.

През октомври миналата година Софийският апелативен съд отмени изцяло присъдата срещу Томов, Гарибов, Иванов и Бонев и върна делото за ново разглеждане от друг състав на същия съд.

Като основна причина за това магистратите сочат, че в мотивите на градските съдии се съдържат коренно противоположни правни съждения за едни и същи обстоятелства, които касаят цялостния извод за виновност и невиновност по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА