Last news in Fakti

16 Февруари, 2015 17:34 874 1

Александър Томов: Обвиненията срещу мен са антиконституционни

  • александър томов-
  • дело-
  • кремиковци

Той очаква делото да завърши с успех за него

Александър Томов: Обвиненията срещу мен са антиконституционни - 1
Снимка: БТА

Главният акционер на ЦСКА Александър Томов заяви, че няма никакви притеснения относно делото, което се води срещу него по обвинения за присвояване на средства в особено големи размери от металургичния комбинат  „Кремиковци“.

По време на процеса през днешния ден прокуратурата поиска за Томов присъда от 10 години лишаване от свобода. Той говори пред медиите, определяйки делото като противоконституционно.

„Делото ще завърши със стратегически успех за нас. Обвинението е антиконституционно. Нека да попитам така. Днес подобно обвинение срещу г-н Домусчиев, че той дава пари на Лудогорец от своите заводи, може ли да мине? По същия начин преди години Митал искаше да помогне на ЦСКА. Давал е пари за ЦСКА. Ако имаше някакви проблеми още той щеше да ни обвини.

Умишлено нито един от индийските колеги, които са подписвали такива документи не е привикан за свидетел. По никакъв начин няма увреждане на ЦСКА или Кремиковци.  Това са не само законни сделки, а тези сделки са в интересите на двете дружества. Нищо ново от преди 7 години. Тогава е имало поръчка някой да бъде нарочен, избрали са нас и продължават по един и същ начин. Няма нови факти. Само се протака. Прокуратурата прикрива 17 документа.

Нито от прокуратурата, нито защитата твърдят, че ние сме присвоили и един лев. В началото пропагандата беше, че сме присвоили, а за хората означава откраднали.

През 2008 година съдебната система беше ръководена от едни и същи политически лица. Те и двамата са замесени косвено в тази история - Станишев и Първанов. Без тяхното „дорбо" никога нямаше да се стигне до тези обвинения. Без техния натиск. Станишев праща ДАНС в ЦСКА през юни 2008 година, което е незаконно. Аз отдавна съм ги обвинил тях. Когато приключи тази фаза на делото ще предам съответните доказателства за политически натиск, който е осезаем и който е свързан с документи, защото казаното в България няма стойност".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пфу

    0 0 Отговор
    измамника ЛУПИ - в затвора!