Last news in Fakti

16 Март, 2015 00:30 1 581 0

Григор спечели кървавата битка с Кириос

  • григор димитров-
  • кириос-
  • индиън уелс

Два тайбрека и стабилна психика донесоха успеха на българина в Индиън Уелс

Григор спечели кървавата битка с Кириос - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с изключително трудна победа участието си в "Мастърс" турнира в Индиън Уелс.

Българинът започна от втория кръг, където срещна доста силен опонент - младата надежда на Австралия Ник Кириос. Двамата тенисисти не се бяха срещали досега и очакванията за зрелищен сблъсък определено се оправдаха.

Гришо все пак надви опонента си и го пречупи след 7:6, 4:6, 7:6 за 2 часа и 10 минути.

Първият сет бе изключително оспорван и нито един от двамата не успя да вземе преднина с пробив. Най-близо до това бе Кириос, в деветия гейм, но тогава Гришо реагира отлично и успя да обърне съперника.

Така се стигна до 6-6 и тайбрек. В него обаче Григор беше фантастичен, и даде само две точки на Кириос, за да поведе с 1:0 сета, след 7-6 в първия.

През втората част австралиецът взе превес, осъществи пробив и затвоти частта с категоричното 6:3.

В решителният сет при 4-4 гейма нещата бяха равностойни, като и двамата тенисисти пропускаха да се пробият. В деветия гейм обаче Димитров се пропука, и Кириос открадна подаването му.

Австралиецът нарани коляното си при последното разиграване, за да поведе с 5-4. След като получи медицинска помощ, той реши да се върне на корта, но веднага бе пробит от Гришо, за 5-5.

Явно съвзел се от болката в коляното, Кириос се върна в мача и изравни до 6-6, и така прати нещата във втори тайбрек.

В него вече не всичко вървеше за Григор, както в първия сет, и Ник Кириос държеше линията до 3-3 точки.

Димитров обаче бе страхотен и в този тайбрек, направи следващите три точки, и имаше три мачбола. Той затвори мача от втория опит, когато Кириос прати топката в аут.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА