Last news in Fakti

20 Март, 2015 19:30 1 026 1

Ралиспринт „Твърдица 2015” стартира

  • ралиспринт-
  • твърдица

Шампионите от Дунев Рейсинг готови за състезанието

Открития ралиспринт „Твърдица”, с който започва сезона в българския автомобилен спорт стартира от площад „Свобода” в събота, 18,30. Трите минавания на етапа „Чумерна” пък ще са неделя в 10.00, 12,40 и 15,20 часа. Дължината на етапа е 7 километра, а общо състезателните километри са 21.

Шампионите за сезон 2014 Калин Бенчев/Александър Спиров (Дунев Рейсинг, Subaru Impreza) са готови за състезанията и ги очакват с нетърпение. През миналата година Бенчев и Спиров спечелиха спринта във „Вида”, а в първото открито състезание от тази дисциплина – „Самоков”, двамата завършиха на трето място в генералното класиране.

Те триумфираха и в юбилейното 10-о издание на рали „Твърдица”  като победиха в групата на автомобилите, състезаващи се само за нашия шампионат.

Калин Бенчев коментира как се чувства преди големия старт:

„Радвам се, че сезонът започва в началото на пролетта, въпреки че около ралиспринт „Твърдица” всичко се случи много набързо, състезанието беше обявено десетина дни преди началото му. Форматът е интересен, тъй като този етап, който ще караме три пъти е предизвикателство. Ние сме го карали миналата година като преход, но сега ще е съвсем различно, тъй като ще е на сняг. Готови сме за старта, автомобилът ни е подготвен, единствено след ралиспринт „Вида” се наложи да ремонтираме скоростната кутия. Механиците ми свършиха отлична работа, въпреки че и за тях новината, че ще караме в Твърдица дойде изненадващо. Надявам се, че ще се съберат повече автомобили и публиката ще гледа интересно състезание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    Audi S1 ще има ли?