31 Март, 2015 17:42 911 1

Екълстоун с предложение за женска Формула 1

  • бърни екълстоун-
  • формула 1-
  • тото волф-
  • сюзи волф-
  • фелипе насър-
  • williams

Британецът смята, че подобен шампионат ще привлече много зрители

Екълстоун с предложение за женска Формула 1 - 1
Снимка: Twitter

Президентът На Формула 1 Бърни Екълстоун излезе с революционно предложение за създаване на женска версия на шампионата. Според него подобно събитие ще привлече многобройна публика, а наред с това – инвеститори и спонсори.

„Според мен това е една прекрасна идея, даваща поле за изява на женските състезатели. По очевидни причини жените не могат да се развиват пълноценно в тази насока, а това не е защото ние не ги искаме“ – сподели Екълстоун пред Sky Sports след Гран При на Малайзия.

Босът вече е внесъл предложението си, за да бъде обсъдено от отборите. При евентуална реализация любителките на високи скорости ще имат възможност да участват в истински надпревари.

Контраатаката срещу идеята на президента не закъсня и съпругата на спортния директор на Mercedes Тото Волф – Сюзи Волф сподели, че според нея това не е най-верният път за прогрес. Британката участва в отбора на Williams, а любопитен факт е, че тя сблъска болида си с този на Фелипе Насър(Force India) в предсезонните тестове в Барселона.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 -_-

    0 0 Отговор
    То в момента формула 1 си е женска, нито пилотите са мъжествени, нито смешните болиди които ми приличат повече на Опел Корса 1.6, отколкото на състезателни автомобили . А преди какви пилоти имаше, брилянтни, талантливи и безстрашни, а колите си бяха върха на технологиите, а сега са разни скопени лагерни колички, сега им ограничават мощта, размера на двигателя, аеродинамиката, оборотите, килограмите, и много други неща . В резултат на това, формула 1 стана скучна, безопасна и мудна, а този спорт НЕ трябва да е такъв !