Last news in Fakti

15 Април, 2015 10:54 1 222 0

Тото Волф: Не се нуждаем от заповеди в отбора

  • тото-
  • волф-
  • mercedes-
  • формула 1-
  • напрежение-
  • розберг-
  • хамилтън

Шефът на Mercedes смята, че напрежението между Хамилтън и Розберг е в рамките на допустимото

Тото Волф: Не се нуждаем от заповеди в отбора - 1
Снимка: БТА/АР

Спортният директор на отбора от Формула 1 Mercedes АМG – Тото Волф сподели, че тимът напълно успешно се справя с изглаждането на отношенията между Люис Хамилтън и Нико Розберг и няма нужда от разпореждане чрез отборни заповеди, сподели autosport.com.

На състезанието Гран при на Китай миналата седмица ясно се видя, че има доста търкания  между двамата пилоти на Mercedes. Розберг обвини открито Хамилтън, че го е бавил умишлено по време на надпреварата, докато британецът категорично отрече да е имало нещо подобно, заявявайки, че е бил фокусиран единствено върху своето състезание и върху това как да съхрани гумите си максимално.

„Ако видим, че започваме да губим състезание заради дрязгите между тях, веднага ще се намесим. Определено нямаме възможността от миналия сезон, когато ги пускахме да се притискат до самия край. Трябва да контролираме различията им.“ - заяви Волф.

„Говорейки за ясни заповеди от бокса, например, че дори и да си по-бързата кола, но нямаш право да изпревариш, то просто няма да се случи. В миналото има случаи, в които тимовете са налагали отборни заповеди, но нашия случай не е такъв. Няма опасност да се случи за момента.“ - поясни спортният директор на Mercedes.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА