17 Май, 2015 11:00 677 0

Битката за третото място във Франция се заплете

  • франция-
  • лига 1-
  • марсилия-
  • монако-
  • сент етиен

Три отбора с шанс да вземат последната квота за Шампионска лига

Битката за третото място във Франция се заплете - 1
Снимка: БТА/ AP

Три отбора ще продължат да се конкурират за третото място в Лига 1 на Франция. Монако, Олимпик Марсилия и Сент Етиен не са се отказали да преследват последната квота за Шампионската лига и през вчерашният ден и трите тима не допуснаха изненади и спечелиха категорично срещите си от шампионата.

Марсилци разгромиха с 4:0 като гост Лил в мача си от 37-ия кръг и така мач преди края на шампионата тимът заема четвърта позиция в класирането и е на две точки от третия Монако.

ОМ си свърши работата днес още преди почивката, когато вече водеше с 2:0. Андре-Пиер Жиняк откри още в третата минута, а Род Фани удвои в 27-ата. След почивката Ромен Алесандрини и Андре Аю добавиха два нови гола и така оформиха крайното 4:0.

 

В същото време "монегаските" се наложиха с 2:0 при домакинството си на Метц.

Българският нападател на тима Димитър Бербатов попадна в групата за мача, но треньорът Леонардо Жардим го остави на резервната скамейка през всичките 90 минути.

В самия край на полувремето "Монегаските" успяха да вкарат първия си гол в мача чрез Бернардо Силва, който получи топката от Моутиньо и с хубав удар успя да реализира.

В 88-ата минута Жермен удвои аванса на своите и оформи крайния резултат.

 

И Сент Етиен не сгрешщи и записа победа с 2:1 като гост на Евиан.

Макс Градел вкара два гола за „зелените“, а Матийо Дюамел реализира почетното попадение за вече със сигурност изпрадащият от елита тим на домакините. Така Сент Етиен си осигури мястото в Топ 5 на Лига 1 и не може да бъде изместен от местата даващи право на участие в Лига Европа.

Марсилия е с 66 точки - колкото има и Сент Етиен. Монако е с 68. Битката за ШЛ в мачовете в кррая на идната седмица ще бъде кървава. В последния кръг на френския елит ОМ ще домакинства на Бастия, "монегаските" са гости на Лориен. "Зелените" пък ще приемат Гинган на своя земя .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА