18 Май, 2015 15:58 698 0

УЕФА облекчава правилата за финансовия феърплей

  • платини-
  • уефа-
  • финансов феърплей-
  • правила

Смятам, че ще бъде удачно, заяви Мишел Платини

УЕФА облекчава правилата за финансовия феърплей - 1
Снимка: БТА/АР
Европейската футболна федерация е готова да преразгледа изискванията за налагане на финансов феърплей при клубното лицензиране. За такава възможност говори президентът на УЕФА Мишел Платини в интервю за телевизия RTL.
 
"Мисля, че ще облекчим този режим. Но решението за смекчаване на процеса на финансовия феърплей ще бъде взето от изпълкома. Смятам, че ще бъде удачно. Ние се вслушваме в гласа на клубовете, а и не забравяйте, че именно самите те поискаха въвеждането му".
 
"Медиите във Франция също настояваха за такова ограничение, най вече защото Абрамович може да си купи който футболист си поиска, а френските клубове нямат такава възможност", добави Платини.
 
Проектът финансов феърплей беше утвърден през септември 2009 година, а новите икономически правила влязоха в сила за първи път на 100% през сезона 2014/2015.
 
Основният момент е, че клубовете не могат да харчат за нови покупки повече пари, отколкото заработват. За времето на действие на това правило УЕФА вече наложи санкции на десет водещи клуба, които установи, че са нарушили режима. Сред тях са италианските Интер и Рома, френските Пари Сен Жермен и Монако.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА