Last news in Fakti

4 Юни, 2015 17:12 743 1

БФС глоби „Левски“ със 7000 лева

  • бфс-
  • левски-
  • черно море-
  • глоба-
  • наказание-
  • седалки

Привържениците на Левски изпочупиха стотици седалки след финала срещу Черно море

БФС глоби „Левски“ със 7000 лева - 1
Снимка: БТА

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи глоба от 7000 лева на столичния Левски.

Причина за санкцията е поведението на „сините“ фенове по време на финала за Купата на България срещу Черно море, спечелен от „моряците“ с 2:1.

Привържениците на Левски създадоха страхотна атмосфера по трибуните по време на мача, но след последния съдийски сигнал изпочупиха стотици седалки заради негативния резултат.

Столичният гранд бе глобен с 2000 лева за нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, с 2000 лева за навлизане на публика, с 2000 лева за хвърлени предмети и с 1000 лева за хвърлен предмет, „влязъл в съприкосновение със състезател“.

Черно море бе глобен с 2000 лева за нерегламентирано използване на пиротехнически изделия. Освен това Дисциплинарната комисия задължи двата тима да възстановят щетите на стадион „Лазур“.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За навлизане на публика, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.В ДК наказва ПФК „Левски” София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени многобройни предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.Б ДК наказва ПФК „Левски” гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлен предмет влязъл в съприкосновение със състезател, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.Б, предложение 3 ДК наказва ПФК „Левски” гр.София с предупреждение за лишаване от домакинство и с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"Черно море" гр. Варна с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

ДК задължава ПФК „Левски” гр.София и ПФК „Черно море” гр. Варна да възстановят щетите на стадион „Лазур”  гр. Бургас съобразно чл.38 от ДП, се казва в съобщението, публикувано на сайта на БФС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свет

    0 0 Отговор
    Малко им е!!! Че полицията не си върши работата - това е ясно! Иначе нямаше да вкарват "пиротехнически средства".
    Заради тия, човек не може да заведе децата си на мач!
    Следващия път, като видя левскари в Бургас - БОЙ!!! Нищо друго няма да ги оправи! Четири дена всичко около стадиона смърди на кенеф и алкохол!
    Егати и "столичаните"!