Last news in Fakti

13 Юни, 2015 17:38 828 0

Хърватите се извиниха за свастиката на терена

  • извиниха-
  • свастика-
  • хърватите-
  • терен-
  • италия-
  • евроквалификация

Футболната федерация на страната определи проявата като престъпление и опит за саботаж

Хърватите се извиниха за свастиката на терена - 1
Снимка: БТА/АР

Футболната федерация на Хърватия изрази своите извинения по повод свастиката, която бе изрисувана на терена на стадиона в Сплит преди мача на "шахматистите" срещу отбора на Италия от квалификационния цикъл за Евро 2016. От огранизацията заклеймиха изобразяването на нацисткия символ като "опит за саботаж" и "престъпление". 

"Това е саботаж и престъпление. Очакваме полицията да намери виновника, защото това е позор не само за хърватския футбол, но и за цялата страна. Поднасяме извиненията си към всички футболни фенове, които са наблюдавали двубоя пред своите телевизори, както и на гостите ни от Италия." - заяви пресаташето на федерацията Томислав Пачак пред BBC. 

Мачът между Хърватия и Италия се игра вчера, a срещата завърши при резултат 1:1. В средата на терена на стадиона в Сплит обаче "лъсна" изрисувана свастика, личаща си върху тревното покритие. На почивката на двубоя служители са се опитали да заличат наказуемия символ, но безуспешно.

От италианската делегация също не са пропуснали да забележат свастиката и са сигнализирали на инспектората на събитието, който е отбелязал всичко в официалната документация на срещата.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА