21 Юни, 2015 10:50 728 0

Ще се организират и Световни плажни игри

  • бок-
  • световни плажни игри-
  • българия

Бок подкрепя новия проект за общ шампионат на планетата

Ще се организират и Световни плажни игри - 1
Снимка: БТА/АП

Българският олимпийски комитет подкрепя новия проект, който включва инициирането на Световни плажни игри. Решението за общ шампионат на планетата по плажните варианти на волейбола, футбола, тениса, борбата и други спортове най-вероятно ще се вземе тази есен по време на Генералната асамблея на Асоциацията на националните олимпийски комитети (АНОК). Заседанието е насрочено за 29 и 30 октомври във Вашингтон и до този момент идеята се приема от десетки държави като още една възможност за атрактивни състезания в така популярните по цял свят дисциплини.

Световните плажни игри бяха и основна тема на разговора на генералния секретар на БОК Белчо Горанов и двете български състезателки Ирена Мишонова и Светла Ангелова, които представят България в турнира по плажен волейбол на Европейските игри в Баку.

"Българският олимпийски комитет подкрепя идеята и ще направи всички възможно да се стигне до положително решение за стартирането на подобен проект. Вярвам, че така ще можем да дадем нов импулс в развитието на плажния волейбол и на останалите плажни спортове в България. В Атина през 2004 година имахме участнички на олимпийски игри, сега също ще се опитаме да подпомогнем хората развиващи този спорт у нас да се опитат да се доближат до най-добрите на планетата. Световните плажни игри са проект, който може да е полезен на страната ни в това отношение," заяви Белчо Горанов на срещата си с българските състезателки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА