6 Юли, 2015 19:58 1 021 0

Има ли криза в McLaren?

  • mclaren-
  • криза-
  • булие

Булие: Болката в тима ни е истинска

Има ли криза в McLaren? - 1
Снимка: БТА/АП

Отборът на McLaren няма много поводи за радост през последните няколко години.

Липсата на успехи през сезон 2015 се отразява зле и на приходите им, защото трудно привличат спонсори.

Отборът не е печелил състезание от 2012 година насам и откакто е с новия си доставчик на двигатели Honda- има само 5 точки от 9-те състезания тази година.

"Една марка се гради с успех и още успех. Досега McLaren си бяха създали отлично име с множеството победи и титли. От търговска гледна точка слабите резултати този сезон ни вредят, защото много хора и компании проявяват интерес към нас и искат да сме партньори, но колегите в организациите им имат въпросителни заради липсата на резултати. Не знам колко още можем да чакаме", заяви състезателният директор на Макларън Ерик Булие.

От основаването си през 1966 година от Брус Макларън, отборът е печелил 182 пъти и е събирал най-много точки след Ферари, които са в спорта от 1950 година.

Липсата на основен спонсор от 2013 година насам обаче, се отрази и продължава да се отразява лошо на екипа от Уокинг.

Макларън си партнираха с Хонда и през 80-те и 90-те години на миналия век, но тогава се радваха на успехи с двамата си пилоти Ален Прост и Аертон Сена. Тимът има 8 титли при конструкторите, но нито една от 1998 година насам, и 12 при пилотите, като последната е на Люис Хамилтън от 2008-а.

"Не мога да ви кажа какво си говорим зад кулисите с Хонда. Така е при всяко партньорство и трябва да се борим с живота като единен екип, но болката е истинска. Все пак имаме добра прогноза за следващите години. Сегашната липса на успехи обаче, ще ни се отрази от гледна точка на приходите и ще трябва да намерим начин да се справим", обясни Булие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА