Last news in Fakti

9 Юли, 2015 02:00 1 593 0

Спортни клубове спечелиха финансиране от Министерство на спорта

  • клубове-
  • финасиране-
  • министерство на спорта

То е по Програма за развитие на спортните клубове

Спортните  клубове  по кикбокс и  по гимнастика спечелиха финансиране от  Програма за развитие на спортните клубове към Министерство на младежта и спорта. 

Със съдействието на общината двата клуба разработиха и подадоха проекти за различни дейности на обща стойност 5 893 лв. Спортен клуб по кикбокс ”Тангра 2008” - Свиленград сключи договор  за предоставяне на целевите финансови средства в размер на 2 593 лв. Основните дейности, които ще бъдат финансирани са: подготовка и възстановяване на спортистите; закупуване на спортни пособия и спортна екипировка; участие в състезанията от държавния  и международния спортен календар; пансион и трансторт  за членовете на клуба; наеми и консумативи за ползване на спортни бази и др.

Спортен клуб по гимнастика „Ал. Фотев” спечели за своя проект 3 300 лв., които ще бъдат вложени в спортна екипировка, участия в  подготвителни и възстановителни  лагери и различни състезания. В момента продължава проектът на СК „Изида” – Свиленград за занимания по  йога  на стойност 3 450 лв. Той е  по програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време”.

На 31 май успешно приключиха проектите на ФК „Свиленград 1921” и СКГ „Ал. Фотев”, по които 130 деца от детските градини  тренираха футбол и спортна гимнастика. Дейностите стартираха от 1 октомври 2014 г. в ОДЗ „Зорница”, ЦДГ „Радост”, ЦДГ „Слънце” и ЦДГ „Снежанка”. Средствата -  5 500 лева,  бяха отпуснати  от Програмата „Спорт за децата в детските градини”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА