Last news in Fakti

8 Юли, 2015 17:57 1 657 0

Французин става треньор на Григор Димитров

  • димитров-
  • дюран-
  • треньор-
  • академия

Себастиан Дюран се заема с подготовката на българина

Французин става треньор на Григор Димитров - 1
Снимка: БТА/АР
Френски треньор ще започне работа с Григор Димитров. Става въпрос за Себастиан Дюран, който ще се грижи за физическата подготовка на българина след раздялата с Роджър Рашийд. Дюран и Григор се познават от времето, в което бяха част от академията на Патрик Муратоглу.
 
Хасковлията бе част от академията на Муратоглу в периода 2008-2012, когато треньори му бяха Петер Лундгрен, Питър Макнамара и Муратоглу. В края на 2012 година Григор се присъедини към шведската академия "Good to Great" и с помощта на Микаел Тилстрьом дебютира в Топ 30 на световната ранглиста.
 
Осем месеца по-късно започна да се подготвя с Роджър Рашийд, с когото се раздели официално в началото на тази седмица.
 
В продължение на десет години (2004-2014) Дюран е бил ръководител на физическата подготовка в школата на Муратоглу, а през 2013-а се е занимавал лично с подготовката на Серина Уилиамс. От май 2014 година ръководи собствена компания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА