Last news in Fakti

14 Юли, 2015 10:42 650 0

Георги Иванов: Левски беше много близо до съдбата на ЦСКА

  • георги иванов-
  • левски-
  • цска

Спортният директор на сините призна, че селекцията не върви по план

Георги Иванов: Левски беше много близо до съдбата на ЦСКА - 1
Снимка: БТА

Спортният директор на Левски Георги Иванов призна, че „синият“ клуб е бил много близо до това да последва ЦСКА във В група.

Пред „24 часа“ Иванов коментира финансовото положение на Левски и как върви селекцията на отбора. Според него клубът най-вероятно ще заложи на повече свои юноши през следващия сезон. Като причина за  провала на финала на турнира за купата през миналия сезон Гонзо определи късата резервна скамейка. Той заяви и че ще се съобрази с ограничения бюджет. Според него феновете трябва да разберат ситуацията.

„Първо търсим качество, а в същото време нямаме парите, които да го осигурят. Селектираме футболисти на по 25-26 години, за да може отборът да има някакво бъдеще. Закъсняхме. Започнахме с реалната работа по селекцията след финала за купата. За мен не е добре да се привличат по десет футболисти, защото рискът е по-голям. Такава е ситуацията обаче.

Футболистите не гледат на Левски като трамплин, от който да се развиват, а предпочитат парите в чужбина или в други български отбори. Липсват ни играчи на много позиции, но имаме нашите юноши. Трябва обаче и те да започнат да носят отговорност. Миналата година нямахме дълга резервна скамейка. Във финала за купата срещу Черно море за тях влязоха играчи, които обърнаха мача. Ние нямахме такива и смените ни не сработиха. Юношите не трябва да гледат на себе си като на юношки, а като на хора от първия отбор.

Селекцията е насочена към привличането на обещаващи играчи, а не на гръмки имена. Миналата година футболистите играха без премии. А и без заплати. 4-5 месеца те играха без заплати, но никой не иска да го разбере. Защото и не излизаше драматична информация - нямаше бойкоти, нямаше стачки, нямаше напуснали хора или такива, осъдили клуба. Може би и затова обществеността не разбра реално колко е тежка ситуацията.  Защото навън всичко беше тихо и кротко, а всичко си оставаше вътре. Аз не съм спрял да водя разговори, че сега не е моментът да се правят стачки, да се разтрогват договори и да се стига до осъждане на клуба за заплатите за по година-две напред. Тогава това щеше да бъде катастрофално за клуба. И днес Левски щеше да бъде на мястото на ЦСКА, ако онова нещо беше се случило. Със сигурност!

Искам да виждам играчи, които се раздават за отбора.“, заяви Георги Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА