Last news in Fakti

21 Юли, 2015 00:31 1 872 0

"Сигнал Идуна Парк" с увеличен капацитет

  • борусия (д)-
  • капацитет-
  • стадион

Стадионът на Борусия (Д) претърпява реконструкция на блок 63 в Северната трибуна

"Сигнал Идуна Парк" с увеличен капацитет - 1
Снимка; БТА/АР

Капацитетът на стадиона на Борусия (Дортмунд) ще бъде подобрен.

За пръв път от световното през 2006 година насам "Сигнал Идуна Парк" ще може да побере повече от 81 000 зрители. Това съобщиха с гордост от ръководството на клуба на официалния уебсайт на отбора.

Както е известно, съоръжението на Борусия претърпя намаляване на капацитета от съображения за сигурност преди финалите на Мондиал 2006 като от 83 000 съвместимостта бе намалена до 80 667 души. През този сезон обаче шефовете на рурския клуб са успели да увеличат капацитета на стадиона си до 81 359 места.

Това се дължи на реконструкция на блок 63 в Северната трибуна, който е отделен за по-малките фенове на Борусия. Техните места са били променени от седящи в правостоящи и това ще позволи на повече деца да присъстват на мачовете на отбора на Томас Тухел във въпросната секция.

През изминалия сезон средната посещаемост на мачовете на Борусия (Дортмунд) бе най-високата в Европа за поредна година. Въпреки сериозното отстъпление на тима, воден през изминалата кампания от Юрген Клоп, който дори зимува на последното място в Бундеслигата, средно по 80 424 зрители наблюдаваха на живо всеки домакински мач на тима. По този начин феновете на Борусия задминаха по численост тези на Барселона (77 632 средно на мач), Манчестър Юнайтед (75 335), Реал Мадрид (73 081) и Байерн (Мюнхен) (72 882).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА