4 Септември, 2015 19:48 731 0

Байерн (М) дарява 1 милион евро за бежанците

  • бежанци-
  • байерн-
  • мюнхен-
  • милион-
  • дарения-
  • германия
Байерн (М) дарява 1 милион евро за бежанците - 1
Снимка: БТА/АР

Германският футболен колос Байерн (Мюнхен) ще организира редица инициативи, за да подпомогне прииждащите бежанци в страната. "Баварците" ще дарят близо 1 милион евро за различни проекти във връзка с нарастващия проблем, предава DPA. 

Също така, клубът ще осигури и тренировъчно игрище за лагер, където да бъдат настанени хора. Наред с това, на децата на бежанците ще бъде предоставена екипировка, достъп до футболните терени, както и храна и вода.

На 12 септември е местното "баварско" дерби от Бундеслигата между Байерн и Аугсбург. Тогава всеки от титулярите на "Алианц арена" ще излезе, държейки за ръка по едно дете от Германия и едно от бежанските лагери, в знак на съпричастност към каузата.

"В Байерн чувстваме, че е наш социален и политически дълг да помогнем на нуждаещи се деца, жени и мъже, както и да ги подкрепяме, докато те са в Германия." - бяха думите на Карл-Хайнц Румениге, изпълнителният директор на шампионите.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА