Last news in Fakti

18 Септември, 2015 00:26 883 0

Европейският шампион преклони глава пред Испания и фантастичен Пау Гасол

  • франция-
  • испания-
  • финал-
  • евробаскет-
  • баскетбол

Испания е финалист на Евробаскет 2015

Европейският шампион преклони глава пред Испания и фантастичен Пау Гасол - 1
Снимка: БТА/АР

Европа ще има своя нов баскетболен шампион. Настоящият носител на трофея Франция загуби от Испания със 75:80 точки (20:17; 13:15; 23:16; 10:18; 9:14) след продължения в спиращ дъха мач. В първия полуфинален сблъсък от Евробаскет 2015, "петлите" имаха всички предпоставки да спечелят двубоя, но над всички на полето бе уникалният Пау Гасол.

На стадиона в Лил, пригоден специално като зала за Евробаскет, Франция дръпна с цели 11 точки аванс по време на третата четвърт, в която "иберийците" не знаеха къде се намират. Всичко в играта на Тони Паркър и компания се получаваше и кошовете влизаха с лекота, докато защита се справяше перфектно. 

В последната част, обаче, геният на лидера на Испания блесна по невероятен начин и отборът обърна тотално играта, повеждайки с 66:63, 14.1 секунди преди края на мача. Все пак тройка на Никола Батум вкара двубоя в продължения.

Там развихрилият се Гасол продължи да бележи и донесе успеха за своя тим. Звездата се отчете с невероятните 40 точки, 11 борби и 3 асистенции. 

Освен финал, Испания си осигури и олимпийска квота за игрите в Рио през 2016 година. 

Утре е вторият полуфинал в надпреварата между тимовете на Сърбия и Литва. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА