28 Септември, 2011 00:06 2 667 1

С Бербатов Манчестър Юнайтед направи 3:3 с Базел на Олд Трафорд

  • базел-
  • димитър бербатов
С Бербатов Манчестър Юнайтед направи 3:3 с Базел на Олд Трафорд - 1
Архив

Димитър Бербатов влезе в игра за Манчестър Юнайтед в 82-ата минута на мача с Базел, тъй като червените дяволи повече от сензационно падаха с 2:3 от швейцарците на Олд Трафорд в двубой от груповата фаза на Шампионската лига.

Бербатов замени Андерсон, за да подсили атаката на англичаните, които изпуснаха двубоя, в който водеха с 2:0 преди да позволят на Базел да направи пълен обрат.

Сър Алекс Фъргюсън за пореден път остави българския нападател извън титулярния състав. Въпреки контузените Уейн Рууни и Хавиер Ернандес, специалистът заложи на Дани Уелбек, който доскоро също се възстановяваше от травма.

Домакините сякаш бяха на път да обезверят Базел с два гола в рамките на една минута още в самото начало на срещата. Те откриха резултата след само 15 минути игра. Точен бе английският нападател Дани Уелбек, който простреля стража на швейцарците с удар от точката на дузпата, след като Райън Гигс му сервира топката на тепсия. Само минута по-късно уелсецът отново откри младия англичанин с прострелно подаване и Уелбек не сгреши отблизо за 2:0.

В 58-ата минута обаче Фабиан Фрай намали изоставането на своя тим с красиво попадение. Той се възползва от неубедителна изява на Давид де Хеа след изпълнение на корнер и с удар от десетина метра, срещнал дясната греда, препарира испанския страж за 2:1. Преди това Де Хеа спаси вратата си от сигурен гол след удар на Марко Щрелер, който бе останал сам срещу него. Само минута по-късно, Алекс Фрай изравни след удар с глава след центриране на съименника си Фабиан Фрай.

В 75-ата минута Антонио Валенсия извърши глупав фаул срещу Марко Щрелер в наказателното поле и от последвалата дузпа Алекс Фрай направи обрата на "Олд Трафорд" пълен - 2:3.

В крайна сметка с гол в 90-ата минута Ашли Йънг спаси „червените дяволи” от поражение.

В края на мача от малък ъгъл Бербатов не можа да намери вратата.

Фъргюсън реши да гласува доверие на следните 11 титулярни играчи във втория мач от груповия етап на Шампионската лига: Де Хеа, Евра, Джоунс, Фърдинанд, Фабио, Андерсон, Гигс, Карик, Йънг, Валенсия и Уелбек. На пейката пък останаха: Линдегаард, Парк Джи-Сунг, Нани, Флетчер, Оуен, Бербатов и Диуф.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 despeRADO

    0 0 Отговор
    Няма ли кой да пусне на Сър Алекс новата песен на Гошо от Почивка.