Last news in Fakti

17 Ноември, 2015 14:00 897 0

Русия и Украйна – разделени в жребия за Евро 2016

  • русия-
  • украйна-
  • жребий-
  • евро 2016-
  • разделени-
  • франция

Жребият за груповата фаза ще се тегли на 12 декември

Русия и Украйна – разделени в жребия за Евро 2016 - 1
Снимка: БТА/ AP

Националните отбори по футбол на Русия и Украйна ще бъдат разделени в жребия за груповата фаза на европейското първенство, съобщи ТАСС.

„Сборная“ се класира за финалите след като финишира на второ място в квалификационна група „G“. Украйна взе преднина срещу Словения (2:0) на баражите и е близо до билет за Евро 2016.

„В случай, че Украйна се класира за турнира, няма да има възможност да се падне срещу Русия в груповата фаза. Двата отбора ще могат да се изправят един срещу друг в елиминационната фаза“, пише изданието.

Жребият за европейското ще се изтегли на 12 декември. Въпреки терористичните атентати в Париж организаторите заявиха, че форумът няма да бъде отменян и ще бъде осигурена сигурността на гостите.

За първи път в историята на европейското първенство ще участват 24 отбора – вместо досегашните 16.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА