Last news in Fakti

15 Ноември, 2015 16:30 1 147 0

Европейското във Франция не трябва да бъде отменяно

  • франция-
  • париж-
  • европейско първенство-
  • футбол-
  • жак ламбер-
  • отменено-
  • сигурност

Според организаторите на турнира Франция има готовност да се справи с провеждането му и да осигури безопасността на зрителите

Европейското във Франция не трябва да бъде отменяно - 1
Снимка: БТА/ AP

Организаторите на европейското първенство по футбол във Франция през 2016 година заявиха, че то не трябва да бъде отменяно – въпреки кървавите атаки в столицата Париж, при които загинаха най-малко 129 души.

Жак Ламбер от организационния комитет заяви пред радио RTL, че сигурността на стадионите в страната е на ниво и финалите трябва да се състоят.

„Чудейки се дали да отменим Евро 2016, ние играем играта на терористите“, заяви Жак Ламбер.

По време на приятелската среща между Франция и Германия на „Стад дьо Франс“ зрителите по трибуните и играчите отчетливо чуха две силни експлозии извън стадиона.

The Wall Street Journal предаде, че най-малко един от атентаторите е имал билет за футболния двубой. Планирал е да влезе на трибуните, но охранители са открили експлозиви по тялото му на един от входовете.

По програма европейското първенство трябва да се проведе между 10 юни и 10 юли във Франция, като за първи път в историята на турнира участниците ще са 24 – вместо досегашните 16 тима. Мачовете ще се изиграят в десет френски града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА