Last news in Fakti

16 Декември, 2015 12:11 19 539 2

Путин, благодаря ти!

  • рой джоунс-
  • путин-
  • боксьор-
  • ринг-
  • русия-
  • гражданство-
  • благодаря

Боксьорът благодари на руския президент и изрази желание отново да се бие

Путин, благодаря ти! - 1
Снимка: БТА/ AP

Рой Джоунс – младши преди дни загуби първия си двубой на ринга под руски флаг. Американският боксьор, който получи руско гражданство, бе нокаутиран в Москва от Енцо Макаринели в четвъртия рунд.

След поражението боксьорът изрази желание отново да се върне на ринга – въпреки че това трябваше да е последният му мач.

„Аз казах, че това ще е последния ми сблъсък, но имам желание отново да се кача на ринга. Искам да изразя своята благодарност на президента Владимир Путин“, каза Рой Джоунс, цитиран от „Р-Спорт“.

Американецът с руско гражданство заяви, че има много нови приятели в Русия и много проекти, които планира да осъществи.

На 19 август спортистът се срещна в Севастопол с президента Владимир Путин и изяви желание да получи руско гражданство. Държавният глава подписа указа срещу обещанието боксьора да обвърже бъдещето си с Русия.

Рой Джоунс – младши е роден през 1969 година, един от най-известните американски професионални боксьори. През 90-те години на миналия век е наречен „боеца на десетилетието“ от спортните журналисти в САЩ.

Носител е на множество световни титли в средна, супер средна, полутежка и тежка категории. Роденият във Флорида боксьор е единственият, който започва кариерата си от лека и стига до най-тежките категории, като постига успехи във всяка една от тях.

Той сподели, че започва да учи руски език и изрази желание да отвори школа за боксьори в Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909

    1 0 Отговор
    Тоя американски м...л опозори Русия !!! Путин да му вземе паспорта обратно ! И НА ЦИГАНИН ВЯРА НЯМАЙ !

    Коментиран от #2

  • 2 FR V

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "909":

    Русия да не би да е населена от арийци?!
    Може би чукчите, ескимосите,татарите и чеченците са по-добри от негъра?!