Last news in Fakti

17 Декември, 2015 11:16, обновена 17 Декември, 2015 15:13 4 619 41

Путин: Евтиният петрол удря по икономиката на Русия. Писаха тройка на Медведев

  • путин-
  • пресконференция-
  • русия-
  • нефт-
  • икономика

Излезе ли Русия от кризата? Първият въпрос към руския президент

Путин: Евтиният петрол удря по икономиката на Русия. Писаха тройка на Медведев - 1

Излезе ли Русия от кризата? Това е първият въпрос, зададен от Александър Гамов от в. „Комсомалская правда“ на традиционната пресконференция на руския президент Владимир Путин, която продължи близо 4 часа. Той писа

среден на работата на правителството.

Държавният глава започна отговора си на поставения въпрос с един стар виц. Знаете го, каза Путин.- Срещат се двама приятели. Единият пита другия: „Как си?“ Другият му отговаря: Знаеш като на пешеходна пътека – черно-бяла. Сега как е?, пита първият. Сега е черна, отговаря му вторият. Двамата приятели се срещат след половин година. „Как е положението?“ , пита първият. Черна-отговаря му другият. Но нали преди половин година беше същото... учудва се първият. Не, оказва се сега, че тогава бях на бялата лента... отговаря му приятелят.

Държавният глава призна, че руската икономика продължава да бъде зависима от износа на нефт и газ. Падащите цени на тези ресурси сериозно се ударили по бюджета.

Статистиката показва, че

пикът на кризата е минал и вече има стабилизация на ситуацията.

Все пак трябва да се признае, че доходите на руснаците продължават да са основен проблем, призна Путин. Той посочи, че Далечният изток и селското стопанство показват ръст.

Владимир Путин призна за необходимостта от корекция на руския бюджет за следващата година, тъй като той е направен въз основа на прогнозна цена за нефта от 50 долара на барел. Според държавния глава, подобна прогноза е твърде оптимистична. Въпреки това президентът посочи, че пикът на кризата е минал.

Към момента правителството разчита, че икономиката ще отбележи ръст от 0,7% през 2016 година, 1,9 на сто - през 2017 и 2,4% през 2018-а година. Той е изчислен въз основа на разчети за цената на нефта от 50 долара за барел, а сега ставката е по-ниска. Ние няма да бързаме с корекцията на бюджета, тъй като това води до свиване на парите за социални дейности и за реалния сектор, но правителството подготвя сценарии за всяко възможно развитие на събитията.

Руската икономика е различна от тази в Европа и развитите страни. По тази причина лихвите са по-високи. Ние сме заплашени от инфлация, а в чужбина – дефлация. Централната банка трябва да подкрепя икономиката и частния бизнес.

Това отговори Путин на въпрос за Централната банка.

Путин писа среден на работата на правителството. Той все пак отрече на въпрос на ТАСС, че се готвят промени в състава на кабинета.

„Оценката е удовлетворителен“,

отбеляза държавният глава. Той посочи, че стратегически правителството се движи в правилна посока. Все пак Путин призна, че той като държавен глава носи отговорност за грешките на правителството.

Руският президент посочи, че единствено сирийският народ има право да определя кой да бъде държавен глава и да избира правителството. Трябва да се направи компромис от всички страни, посочи Путин, отбелязвайки че Москва подкрепя инициативата на Белия дом за резолюция в ООН за Сирия.

Путин намекна, че

Кремъл е готов да преосмисли съществуването на своята база в Сирия.

Той отбеляза, че са нужни пари, хора и инфраструктура за нейното поддържане. Ние имаме достатъчно развити оръжейни системи. Ние можем да ударим всеки, който ни интересува. Трябва да помислим доколко е необходимо. Може би пункт за базиране, отбеляза руският държавен глава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сбогом

    2 0 Отговор
    Крайно време беше ,да се сложи край на световното господство на държавите-бензиностанции ! Нищо не произвеждат , с нищо не допринасят за развитието на човечеството ,а имат претенции за световно господство ?! В мига ,в който изчезнат ДВГ - и те ще изчезнат от картата на земята.

    Коментиран от #2, #9, #10

  • 2 Съни

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "сбогом":

    освен че петрола се ползва за ДВГ той се използва за милион други неща.Даже клавишите на клавиатурата ти,са направени от остатъчни преработки на петрол....Така че ерата на петрола ще е още много дълга-да не говорим за останалите суровини и изкопаеми--защото нито една нова технология НЕМОЖЕ да бъде направена БЕЗ суровини--сега схващаш ли,какви глупости си наисал???

    Коментиран от #3, #8

  • 3 zzzz

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Съни":

    наисал - a ti shva6ta6 li?

    Коментиран от #4

  • 4 даммм 7777

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "zzzz":

    това че е сгрешил-НЕ означава че не е истина.
  • 5 До Сбогом

    0 0 Отговор
    Да човече... нямаш си на представа какво говориш :D
  • 6 раптор

    0 2 Отговор
    Ако ставаше толкова лесно да се отървем от зависимостта на износа на нефт, икономиката щеше да е лего... Има време! Медведев не е Гандалф... Но пък самокритичността е хубаво нещо обикновено!
  • 7 goni

    3 0 Отговор
    Конгресът на САЩ премахна 30-т годишната забрана за износ на петрол от страната! Под предлог че така подкрепя добива на петрол там!:) Верните съюзници на САЩ-страните членки на ОПЕК "гълтат живи жаби", но продължават да поддържат висок добив! Не че им харесва, ама къде ще ходят?! Цените на петрола падат, жизненото ниво на руснаците пада, а на българите става още по-зле! Вместо нивото на икономически растеж на България да се покачи, то пада под очакваното! Добре де! Преди енерго източниците ни бяха скъпи, а сега? " Сушата, кишата и международното положение"!
  • 8 GRN

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Съни":

    Байо, че то и петрола не е безкраен бе. Има-няма 50 години, и ще се принудят да минат на други източници.
  • 9 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "сбогом":

    Русия е на трето място в света по износ на зърно, но ако го знаеше, сигурно щеше да кажеш, че е крайно време да се спре господството на държавите - ниви. За държавите - бензиностанции вече каза.

    Коментиран от #11, #21

  • 10 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "сбогом":

    Брей така ли? Ами държавите като България? Които хептем с нищо не допринасят? Даже и енергия не дават на света! С тях какво трябва да стане? Само в момента Русия строи 20 аеца извън страната! Енергията е изключително важна и допринася много! Щом има по-изгодни варианти - ползвайте ги! Русия е дала достатъчно научни достижения на света! Направи така, че да живеем в мултикултурен свят, а не в свят на висшите раси! А горивата не се ползват само за изгаряне и са незаменими в химическата индустрия, която отговаря за фармацевтика, производство на пластмаса и още мноооого работи! Този път съдбата пощади Русия и и даде тази енергетическа сила!
  • 11 БВП

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    И кво от това?! Като има Брутен Вътрешен Продукт колкото Италия?! А в сревнение с Германия и САЩ е като бълха?! Кое и е толкова великото - освен преувеличените приказки колко е велика?! Големи яйца , че прави нещо! Как живее един германец, американец и един руснак?!

    Коментиран от #12

  • 12 БНП

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "БВП":

    Байка, какво си ги замисли руснаците и какво изказваш "компетентно мнение", я погледни в булгаристан как живеят хората, пък тогава тръгвай да мислиш руснаците!
    А и се замисли, ние какво сме дали на света и колко е нашия БВП спрямо италианския?
    Или какво сега, тръгнала мравката със слона да се мери, хо хо хо хо

    Коментиран от #14

  • 13 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор
    не се ли изтегли от yкрайна и не върне ли крим ще има ръст догодина ама друг път!от кво ще прави този ръст ,че не се сещам,ни пазари има ни стоки ,а вътрешното потребление зависи силно от приходите от енергоносители.оказа се че имало според това интервю в yкрайна руснаци с военни задачи ,а и че турците не били толкова лоши и че българите са били проблема за южен поток,а турски нямало да има щото европейския съюз не го бил ратифицирал???смяххх!
    толкова ли не се научиха в русия ,че полицаи не трябва да се месят в икономиката,а и че един човек няма как сам да управлява кораб наречен русия дето е в над 10 часови зони!!!

    Коментиран от #17

  • 14 FR V

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "БНП":

    Българина винаги е бил по-богат,работен и умен от руснака!
    Това си го набии в главето!
    Руснаците са се омазали в л..на и скоро всички ще го разберат.

    Коментиран от #16

  • 15 щърк

    0 0 Отговор
    Една жена каза !
    Вервайте и !
    П.П.
    Я погледни около себе си тук, Мадам ?!
  • 16 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "FR V":

    И кво като го разберат? Ще се оправи ли живота ти? Ще станеш ли по-добър? Аз лично не намирам особени разлики между мързела на руснаците и на българите... Горе долу един дол дренки! Само дето българите сте слабо духовни!
  • 17 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Според мен ти накрая си винаги изненадана! Убеден съм, че си говорила до преди 10 години, че Русия не е световна сила, че запасите от СССР са изчерпани и, че тя никога няма да бъде силна! Че оръжията са и слаби, че хората не са единни... общо взето много лна сте сипали и ще сипвате! На мен определено не ми е приятно да ги чувам, но пък ми е интересно да ви удрям с правдата!

    Коментиран от #19

  • 18 muncho11

    0 2 Отговор
    Някои май още не са разбрали,че за радиацията няма граници.....
  • 19 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "раптор":

    българския ренегат сега руски националист почна да гледа и на ръка :)!!!кво съм бил казвал преди десет години???!!!пробваи да ме обориш сега кво казвам ,за преди 10 години няма нужда да гадаеш!

    Коментиран от #20, #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    Даже не на 3-то,а на 2-ро място след САЩ по износ на зърно.Но не Русия,а УКРАЙНА !Всъщност ти и определят със Щатите световните цени,а това че отпускайки им заем, Международната банка ги задължи да вдигнат цената на газа вътре в страната с десетки проценти би трябвало да се отрази и на крайната цена на продукцията им.Което би било добре за България,защото нашата продукция също ще се търгува на по-високи цени.
  • 22 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Десислава Димитрова":

    Нищо няма да се връща! Крим е наш и винаги ще бъде! Кво да обяснявам за икономика? Ще има стагнация, но определено не такава каквато желаете! Ерата на Путин ще отмине, но делото му - не! Защото то не е само негово а на цялата нация! Всички дето сте против нас ще ви измислим! Научихме се, че трябва с вашите камъни - по-вашите глави! Иначе някаква нечувана икономика едва ли ще стане Русия, но пък винаги ще диктува! Не от жажда за власт! Само от желание да сломим всичките ни врагове! Както е било винаги! Също така и не очаквам да имаме скоро надмощие над западната цивилизация, но винаги ще сме с независимо мнение по нещата! На вас и такива като вас, нямаме ни най-малко доверие!

    Коментиран от #25, #32

  • 23 раптор

    0 2 Отговор
    И като цяло е добре на земята да има алтернативно мнение! Нещата се развиват много по-бързо, така, че може да си траете, защото всичко останало си е чист яд на нас! А ние не сме ви виновни! Виновни сте си сами! Виновни са вашите управници, духовници и всички останали лидери! Просто са ви плитки душиците! Битовизми! Обичате кучета все едно са ви равни! Гнусотийката ви я инжектираха турците! Ние само ви освободихме! Спор по въпроса няма! За социализма се сърдете на евреите, хитлер, англичаните и т.н. Не сме ви пресирали, а ви считахме за равни!
  • 24 РЕАЛНО

    0 2 Отговор
    До "професорите "отдолу--Ако погледнем без емоции и имаме поне малко икономисески познания,ще разберем,че Русия няма как да фалира-независимо дали ни харесва това.Държава като Русия без външен дълг,без безработица-(под 4%),със няколко валутни нац.фондове-над 400 милиарда долара,със огромен златен резерв-и забележете-истински резерв-в наличие,а златото сами си го добиват-не купуват ,държава с огромни инвеститорски проекти-"Сила Сибири"-"Копринен път"-"Северен поток-2"-Ямалсият проект за втечнен газ-"Северен морски път-със 7 пристанища" и т.н....а такива проекти са много и са реални-по тях се работи-демек-изграждат се вече.Та такава държава няма как да фалира.Трудностите в икономиката ги имат-реално,но развитието продължава-това е факт.Няма да коментирам мантрата,че Русия се държи само на нефта-само ще напиша че нефта е 16% от доходите на бюджета-изводите си правете сами.Като добавим и добива на редките изкопаеми-например Калифорнии-с цена 250 милиона долара за грам!!!!!--да..да..такава е цената-и точно този Калифорнии се добива само на две места в света.....Та реалито е такова-няма как Русия да фалира-временни трудности може и да имат-но те са преодолими.Сега за мантрата че Италия има БВП като на Русия--не забравяйте,че Италия е потънала в дългове--и ако съпоставим дълговете и БВП ще излезе истината за италянската икономика-а тя е тотален минус...Та така драги ми "експерти".....харесва ли ни на нас или не-няма как да фалира Русия-това са просто празни приказки в инфо-войната на западният свят.

    Коментиран от #26

  • 25 стратокастър

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "раптор":

    Всички бяхме равни но имаше някой които бяха по-равни!Стрхотно и откровенно!Това е разликата м/у Русия и Германия -икономиката !И за това целия "източен блок"ходи при германците и пита - можели при вас а за руснаците говорим -трябва да внимаваме тия да не дойдат пак! Това е нищо лично ! Стегнете си икономиката /това не е невъзможно /!Накарайте хората да ходят не в САЩ ,Германия.... а в Русия и тогава ще стане друга приказка !УСПЕХ!
  • 26 калъч

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "РЕАЛНО":

    Да ама "експертите" са ти написали минуси--щото няма как да ти отговорят.Реално само спамят тук троловете на БХК и Америка за България....
  • 27 раптор

    0 2 Отговор
    Ама къде ги е страх да не дойдем? Последния път Хитлер ни покани! Само с война може да дойдем, а ние не сме в позиция да обявяваме! Виж, че всичките ни икономически проекти ги саботират! По един или друг начин! И то преди Украйна, преди Сирия... Само ни връткат все едно сме някакви фусти! Опел не искаха да ни продадат... Изобщо изолирали са ни винаги и ще продължават! Ние сме им трън в очите и за това Путин пое политическа и военна офанзива! Да се знае кои сме и, че с нас майтап не бива! А иначе Русия е на 2ро място в света след САЩ по приток на имигранти за 2014г. 3та сигурно е Германия... Така, че не е много уместно! Германците са си германци, ние сме руснаци! Нито искаме да ви заповядваме и да ви учим, нито нищо! Но ни се налага, понеже не ни считате за равни (т.е не вие българите като цяло, вас за нищо ви нямат и ние ви нямаме), а цялата сбирщина колониалисти! Кой накара Грузия да напада? Мхм? Разбира се САЩ! Кой укри чеченските терористи? Англия, Германия, дори Австрия! Кой организира тази свинщина в Украйна? САЩ! Еми ще ви борим където ви сварим! Путин е номер 1! А за икономическото ни добруване, Десислави и други да не се тревожат! Винаги ще сме добре!
  • 28 Руска Икономика

    1 0 Отговор
    Най-голямата престъпност в света.Сливане на държавна власт със частен бизнес по-цял свят определението е мафия.Най-много млади хероинови наркомани в света.Най-много болни от спин във европа....май стигнаха юар и са към 3млн.души.Правете бизнес в русия но затова ви трябват не 30-души охрана а 300-човека да ви охраняват и за да ги извозвате ви трябват и 70-бронирани автомобила всеки минимум по-500хил.евро плюс заплати горива хотели храна накратко режийни но те са задължителни за да не ви самокатасрофират самоубият или саморазболеят от скоросмъртен инфарк....и си мечтайте за редкият материал Калифорний 250млн.долара за 1-грам колкото тежи пипето на една добре охранена кокошка.

    Коментиран от #30

  • 29 Болгарский

    2 0 Отговор
    Раптор кога ще си вземете императорското-царското злато от англия стои там почти или повече от 100-години и защо не ви го връща тази стара чанта а със него обучава терористи и ги укрива и колко тона е?
  • 30 УПСсссссс

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Руска Икономика":

    хаахххпахаа абе ти си уникален ....... бе пич--то бива да си ниска топка-бива да спамиш.....А за Калифорния прочети в нета-и тогава обсъждай със пъпчивата си пуберска кратунделааа

    Коментиран от #31

  • 31 Руска Икономика

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "УПСсссссс":

    Аз съм руска икономика най-високата топка на света вечер спя със звездите сутрин си говоря със боговете но за обяд угуро-татарските шамани нещо мълчат не ми предричат стек-строганов със боровинково сладко а май само постна чорба сготвена само със рибени глави хванати от охладителните канали на аец-чернобил.
  • 32 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "раптор":

    ти ренегате за икономиката вярно не трябва да обясняваш щото нищо не разбираш!
    цялата нация днес е с путин ,вчера със сталин онзи ден с царя,но в момента на падане на поредния руски сатрап и се оказва че цялата нация е била с него от страх :))) и всъщност не е можела да го диша.подобно ще е и след путин ако не направи властта си наследствена,щото в русия е така падаш идва следващия изтрепва съратниците ти ,жената децата и т.н. сменя политика дето е водена до сега и се започват нови щуротии .та путин сега е на шестдесет и няколко след 10-15 години ще има нов каламбур гарантирано.
    в русия ако не се промени структурата на управление и на икономиката я чакат само лоши работи ,които за съжаление ще засегнат целия свят.тва е свързано и със сериозна промяна на руския манталитет ,дето трови руския народ ,а и не само руския,ти си нагледен пример за деиствието на въпросната отрова!

    Коментиран от #33, #34, #38

  • 33 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Десислава Димитрова":

    Това което казваш е вярно само за Сталин! От икономика разбирам повече от тебе! Със сигурност! И за това не залагам на руската като най-блестящото и постижение! До някъде сами сме виновни за положението ни, но за това ще ни съдят обективни, не доказали се като тебе! Да знаеш! Пред узурпатори, предатели и врагове - глава не прекланяме!
  • 34 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Десислава Димитрова":

    На Сталин сме му благодарни, защото ни направи космическа нация! Велик победител във времена когато тоталното унищожение е било над главите ни! Но освен Сталин, никой друг не е репресирал така нацията! Дори Иван Грозни е бил нормален на фона на английските и други крале по онези времена!
  • 35 раптор

    0 2 Отговор
    Тебе ти е ясно как запада доби демократичността и просперитета си... но се правиш на луда! Сипеш сол, защото си зла! Аз пак да подчертая как - на фона на стотици милиони погубени живота от техните колонии! Ония ден намериха потънал кораб, който е превозвал на борда си съкровища на стойност 17 милиарда!!! 17 милиарда!!!!!!! И това е само един потънал кораб, а колко са успешните - само гадовете знаят! Тааа ходи си обяснявай нихилистичните твърдения пред западняците! Като тяхна циркова маймунка може да ти метнат някоя монетка!
  • 36 раптор

    0 2 Отговор
    И само нашия натиск ги превърна в привидно добронамерени! Иначе щяха да си колят, да си бесят, да доставят всякакви чуми на по-недоразвитите народи! Не забравяй какво искаха да става на балканите! И то наистина стана! ;)
  • 37 раптор

    0 2 Отговор
    Е те не, че не тровят и днес по-слабите, но къде къде по-умерено! Леко са с вързани ръце! Но трилиони откраднати от по-слабите си ги греят и им трупат лихви! А ооооох как искаха това парче - Русия! Ама не! Давахме им по муцунките всеки път щом ни докосваха! Ще даваме и занапред!

    Коментиран от #39

  • 38 Той

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Десислава Димитрова":

    Коричка хляб за тролчето Деска.
  • 39 Тиранозавър Рекс

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "раптор":

    раптор браво послушна сабака си ти изкара един кокъл и няколко копейки но за кремълска водка никакда далече си от истината.

    Коментиран от #41

  • 40 tost

    0 0 Отговор
    Много са го закъсали руснаците:
    „„„Ако си мислите, че британците, американците или шейховете от богатите на петрол държави оглавяват класацията за притежатели на луксозни яхти, то грешите.

    Това показва класацията на британското сп. Boat International.

    Руснаците отново са на върха с 18 горди собственици на суперлуксозните яхти. След тях са американците със своите 16 представители, Саудитска Арабия с 10, Дубай -9, Гърция -6, абу Даби 4, Катар - 4, Украйна - 3, Индия - 3 и Оман (2).“““““““
  • 41 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Тиранозавър Рекс":

    Аз съм длъжен! Пари не ми трябват! Ама тия работи са ви малко чужди!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания