Last news in Fakti

22 Декември, 2015 14:42 15 958 13

Надежда на хоризонта? Шумахер започна да се движи

  • михаел шумахер-
  • шумахер-
  • раздвижване-
  • формула 1-
  • състояние-
  • движение-
  • кома-
  • пилот-
  • надежда

С помощта на терапевт Шумахер може да направи няколко крачки

Надежда на хоризонта? Шумахер започна да се движи - 1
Снимка: БТА/ AP

Има надежда за бившия пилот от Формула 1 Михаел Шумахер. Германецът е започнал да се движи – прави малки стъпки, а освен това движи и едната си ръка. Това съобщи германското издание Die Bunte.

Неназован източник сподели, че Шумахер все още е много слаб, но с помощта на терапевт прави малки стъпки и може да повдига едната си ръка.

Мениджърът на любимия пилот на милиони по целия свят Сабине Кем реагира остро на изнесената информация, заявявайки, че се „дават много напразни надежди на много хора“.

„Имайки предвид сериозността на контузиите, е много важен личният живот на Михаел. За жалост се дават и лъжливи надежди на много хора“, заяви тя.

От германското издание обявиха, че стоят твърдо зад изнесената информация и няма да я премахнат.

Факти.бг припомня, че седемкратният шампион във Формула 1 получи тежка травма на главата в края на 2013 година при каране на ски във френските Алпи.

През миналата година специалисти в областта на мозъчната хирургия заявиха, че дори да оцелее, Шумахер ще е напълно различен човек и може да няма спомен от това кой е и с какво се е занимавал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gnida

    2 0 Отговор
    Искрено му пожелавам да се оправи ! Велик във формула 1 !
  • 2 въшка

    0 1 Отговор
    sorry жена му ще му харчи паричките самичка както и прави от 2-години насам жив труп много трудно се гледа...за жалост миг невнимание и цял-живот страдание като при катастрофите е ПТП-затова и трезвени не се качвайте на колите като има силен дъжд снеговалеж или мъгла или мацало после неможе да ви съберът и в един чувал.
  • 3 F1 фен

    1 0 Отговор
    Какво да кажа, от 1994-та започнах да гледам Ф1 само заради Шумахер и станах фен на този спорт....какво нещо е съдбата, сякаш когато човек вземе прекалено много в живота и нещо лошо му се случва.
  • 4 F2 фен

    3 0 Отговор
    Ако беше гледал формула1 преди 1994г. нямаше да си фен на Шумахер, има къде-къде по-големи пилоти от него. Желая му скоро да се оправи и то напълно и признавам че е един от добрите.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Кобрата

    2 1 Отговор
    Дано се възстанови напълно!
  • 6

    2 1 Отговор
    Шумахер е един от най-добрите дано се възстанови, Аертон Сена беше невероятен....
  • 7 Люк аз съм баща ти

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "F2 фен":

    Абсолютно си прав! Да не забрвяма Емерсон Фитипалди, и Ники Лауда а и великия Аертон Сена!
  • 8 опсмопсус

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "F2 фен":

    Аз не съм фен на Шумахер точно зареди 1994г, когато блъсна Хил и стана първи!Тази титла за мен не я притежава, другите да, но тази от 1994 не.
    Същото направи и през 1997г. с Вилньов и му отнеха всички точки, но после мафията във ФИА забрани берилия в моторите на Мерцедес и воала, продажбите на фалиралото ферари скочиха невероятно много
  • 9 Top Gun Maverick

    0 0 Отговор
    Но забравяш когато Култард го удари в дъжда на Спа и дори след години си призна за това нещо и куция Хакинен(който нямаше победа във Ф1 преди да му дадат кола с 3 класи над останалите и цялата ФИА да стоизад отбора) спечели втората си титла. Това не бе състезателен инцидент и не бе между двама борещи се за титла, а една подлога изчака подло Шумахер и го удари като можеше да стане доста сериозно. Що се отнася до инцидента през 94-та, Шумахер заслужаваше титлата много повече защото спечели с много по-слабата кола на Бенетон Форд, което се видя следващата година когато им дадоха двигатели Рено как разпиля Хил. Самият Хил през 94-та и след това като видеше Шумахер в огледалата и се панираше като правеше меко казано комични грешки. Инцидентът в края на сезона си е състезателен и Шумахер си защитаваше позицията. Тогава НЯМАШЕ правило, че пилота може да защити позицията си само с една маневра на промяна на траекторията си и Шумахер го направи два пъти. Разберете, че в този момент той си защитаваше титлата и определено знаеше, че е по-добрия пилот. Та той водеше на Сена преди смъртта му и спорта загуби много като ни лиши да видим борбата между двамата до края. Та Шумахер излетя от пистата и се удари леко, но не се знаеше дали ще продължи наред. Вероятно не. Обаче след като се върна си защити позицията, а Хил пак се бе превъзбудил и вместо да изчака да види как се държи Шумахер и да го литне на някоя права, той реши да го атакува веднага, което бе странно за пилот като него, който не се славеше с много голяма концентрация във важните моменти. Шумахер си защитаваше позицията, Хил се навря в завоя с него и логично се удариха. Чудя се дали някой от тук четящите ако печели титлата във Ф1 дали щеше да постъпи по друг начин и да я подари на някой си? Ама честно. При тогавашните правила да не затвори завоя? Едва ли.
    А Хил просто трябваше да изчака и според мен щеше да спечели тогава. Но разберете, че тогава Шумахер бе много по-добрия пилот и логично печелеше след като изгуби важни точки накрая и допусна да се стигне до това да има интрига изобщо за титлата.
    След това достатъчно на брой пъти губи титли и остана "само" със 7.
  • 10 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ОСТАВЕТЕ ГО ОБУЩАРЯ
    НАЙ ГОЛЕМИЯ Е СЕНА
  • 11 Иван

    0 0 Отговор
    Аз го гледах на живо по телевизията как тогава Шумахер, понеже не може да губи, абсолютно нарочно блъсна Хил. Поради тази причина, а и поради това че Ф1 вече не е състезание, а поличическа игра и реклама, аз Ф1 отдавна не гледам.
  • 12 бухаха

    1 1 Отговор
    какво го дъвчете пилето ве, шушумиги завистливи, "блъснал/ударил/незаслужил/възмездие".......
    Дребнодушковци, неизвадили и един скъсан леФ със собствени сили през скотския си и напразен животец...
    "Спецове" по провалите и чуждото канче, празни български мъдни торбички, бу-ха-ха.
    Не се басирам, титанично сигурен съм, че НИТО едно от плюещите "критикарски" кърлежчета не е дори помирисвало истинския житейски Успех и не е работило здраво за постигането му нито ЕДНА минута, камо ли да има идея как да го направи.
    Завистта и тесногръдието са най-ценните и желани национални черти на масата български недоразумения, наречени "граждани на РБ".

    Коментиран от #13

  • 13 опсмопсус

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "бухаха":

    Ей лаик дребен, успокой се, явно си прекалил с тревата!