4 Януари, 2016 09:03 1 026 0

Григор Димитров започна годината с победа

  • димитров-
  • симон-
  • бризбейн-
  • тенис

Българският тенисист постигна първа победа в кариерата си срещу Жил Симон

Григор Димитров започна годината с победа - 1
Снимка: БТА/АР

Първата ракета на българския тенис при мъжете Григор Димитров започна ударно и на сингъл в австралийския град Бризбейн, след като надви коравия французин Жил Симон след 6:3, 7:6(10). Двамата се срещнаха в мач от първия кръг на турнира, а това е първи успех на българина от пет срещи с далеч по-опитния си противник. 

Благодарение на победата си срещу 15-ия в света Симон Димитров си гарантира 20 точки за световната ранглиста, а във втория кръг на надпреварата ще срещне победителя от мача между Виктор Троицки и Стийв Джонсън.

Доста интересно е да се отбележи, че на трибуните бе спряганата за ново гадже на българина певица Никол Шерцингер, която бе уловена от камерите.

Първият сет започна с леки проблеми за българина и той бе принуден да спасява три точки за пробив в третия гейм, но успя да се справи и след това достигна до пробив за 3:1 след първия си шанс, като го направи с помощта на мрежата. До края на сета двамата си взимаха подаванията и така българинът поведе със сет аванс в частта.

Вторият сет обаче започна доста по-добре за Симон, който поведе с пробив и 2:0 гейма, след като във втория гейм стигна до 0:40 и три шанса за пробив, и успя да реализира третия.

Пробивът обаче бе моментално върнат от българина, а до края на сета двамата не се пробиха повече и се стигна до тайбрек. В него Димитров пропиля цели пет мачбола, докато стигне до успеха си. Нашето момче достигна до 6:3 след два последователни минипробива, но на негов сервис ги загуби и двата.

Все пак той имаше още един минипробив при 7:6 и отново опита на свой сервис да затвори мача, но отново допусна два минипробива и този път Симон стигна до сетбол на свой сервис, но българинът не се даде.

След равностойна игра Григор Димитров все пак стигна до нов минипробив за 11:10, а след това на свой сервис затвори мача.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА