Last news in Fakti

19 Януари, 2016 06:15 1 392 0

Арогантни в победите

  • ювентус-
  • наполи-
  • арогантни-
  • серия а-
  • калчо-
  • победи-
  • интересно

По всичко изглежда, че спорът за титлата ще се води между два отбора - Ювентус и Наполи

Арогантни в победите - 1
Снимка: БТА/ AP

Марио Скончерти, един от най-опитните спортни анализатори в „Кориере дело Спорт“, описа поведението на Ювентус на терена като „арогантна демонстрация на сила“.

Да, Юве е повече от арогантен в победите си – десет поредни в калчото. „Бианконерите“ започнаха слабо сезона, но постепенно набраха сили и сега са по-опасни от всякога.

В последния кръг „старата госпожа“ разгроми Удинезе като гост с 4:0, вкарвайки четирите попадения за по-малко от половин час. Дибала се отчете с два гола и две асистенции и за пореден път показа на терена огромната си класа.

По всичко изглежда, че борбата за титлата ще се води между два тима – Наполи и Ювентус, въпреки че преди седмици изглеждаше, че Рома, Интер и Фиорентина също имат амбиции за скудетото.

„Нерадзурите“ бяха първи в класирането, но в последните три кръга записаха само една победа и се свлякоха на трето място във временното класиране. Фиорентина е с две поредни загуби, докато Рома – с пет равенства в последните шест мача.

Първенството без съмнение е повече от интересно. Шампионът може да бъде определен в последния кръг – факт, който през изминалите няколко сезона бе невъзможен заради доминацията на „старата госпожа“.

Наполи изглежда най-сериозният конкурент на Ювентус за златото. Основната причина за страхотното представяне на неаполитанците е Гонсало Игуаин, който има 20 гола от 20 кръга. „Адзурите“ играят красив и скоростен футбол, но в дефанзивен план все още се забелязват колебания, които в решителните моменти могат да костват точки.

Не трябва, разбира се, да бъдат отписвани с лека ръка гореспоменатите тимове, намиращи се в колеблива форма, но Наполи и Юве изглеждат най-подготвени за нещо голямо. Разликата между тях е само две точки.

На 13 февруари „бианконерите“ приемат Наполи на своя стадион в двубой, който ще донесе със себе си огромен заряд с привкус на титла. Дотогава има четири кръга, в които много неща могат да се променят.

Ювентус знае как се печелят трофеи, но Наполи е амбициран да прекъсне доминацията на торинци. За последно тимът от Неапол е вдигал скудетото през далечната 1990 година. Кой ще е новият шампион? Предстоят интересни моменти в калчото...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА