Last news in Fakti

19 Януари, 2016 10:14 1 008 0

Алесандрия – мечтите са безплатни

  • алесандрия-
  • италия-
  • мечти-
  • копа италия-
  • безплатни-
  • специя-
  • серия а-
  • лега про

Алесандрия е третодивизиоенен италиански тим, класирал се на полуфиналите за Копа Италия

Алесандрия – мечтите са безплатни - 1
Снимка: Twitter, Alessandria Calcio

Понеделник вечер. Един срещу друг играят Специа и Алесандрия. Човек би си помислил, че става въпрос за двубой от долните дивизии на италианския футбол, без особен заряд и значение.

Истината е, че двата тима играят четвъртфинал в турнира за Копа Италия, милиони наблюдават срещата на живо. Домакините водят с 1:0 седем минути преди края на редовното време, но тогава настъпва момента на Алесандрия.

Рикардо Бокалон вкарва две попадения и класира тима си на полуфиналите в надпреварата. Приказката продължава, мечтите са безплатни.

Кои, обаче, са Алесандрия? Това е отбор от третото ниво на италианския футбол – Лега Про. Тимът е основан през 1912 година. Между 1929 и 1960 година прекарва 13 сезона в елита на калчото – Серия А, а най-силните му години са между двете световни войни.

Един от най-великите италиански футболисти – Джани Ривера – е носил екипа на тима от област Пиемонт в северозападната част на страната.

Заради тежкото финансово положение L'Orsi (Мечката) играе в третото ниво на италианския футбол, но полуфиналът в Копа Италия е доказателство, че духът и мотивацията на този тим са на висота.

През този сезон Алесандрия елиминира последователни Палермо, Дженоа и Специя – и трите пъти като гост. Следващият съперник на тима е великия Милан, който през последните няколко години изживява тежки времена.

Копа Италия е единственият шанс на „росонерите“ за трофей през този сезон. Без съмнение предстоят интересни двубои (победителят на полуфиналите ще бъде определен след две срещи с разменено гостуване), в които фаворитът е ясен, но не и крайният победител.

Защото футболистите на скромния Алесандрия са с големи сърца, а във футбола много често това побеждава класата и парите. Мечтите са безплатни...


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА