Last news in Fakti

22 Януари, 2016 14:02 1 239 0

Левски спечели дело за Божинов

  • божинов-
  • левски-
  • дело-
  • спортинг лисабон-
  • ивков

Съдебният спор бе между Левски и Спортинг (Лисабон)

Левски спечели дело за Божинов - 1
Снимка: БТА

26-кратният шампион на България Левски е спечелил делото със Спортинг (Лисабон) за нападателя Валери Божинов. Това разкри пред "Меридиан Мач" юристът Иво Ивков, който също така съобщи, че напуска "Герена" след 20-годишна служба. Раздялата между двете страни идва по взаимно съгласие.

"Аз оставам левскар завинаги и ще бъда на всеки мач на трибуната с феновете. Но просто от професионална гледна точка няма да бъда част от клуба. Седнахме с шефовете, с Иво Тонев, с Георги Иванов и се разбрахме. Имам много ангажименти и в Апелативната комисия на УЕФА, и в ЦИК, и с другата ми работа като адвокат", аргументира решението си Ивков.

"Исках да се оттегля още през лятото, но трябваше да остана, понеже бях поел някои много тежки дела. Едното бе за Валери Божинов, за когото предупреждавах многократно да не се подписва договор, защото загуба на делото със Спортинг щеше да бъде животозастрашаващо."

"Ако се бе наложило на Левски да плаща на лисабонския клуб, то ставаше въпрос за десетки милиони в евро. За щастие успяхме да се справим както с него, така и с делото по случая "Рафаел Бастош", заяви Ивков.

"Смятам, че това е забележителен успех за всички нас. Близо 20 години работих с огромно желание за клуба. Имам много спечелени казуси, като това за Фелипе да Коща от ЦСКА. Щастлив съм и се разделям с добри чувства с всички на "Герена", допълни още Иво Ивков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА