Last news in Fakti

28 Януари, 2016 13:26 862 0

Джокович отстрани Федерер от Australian Open

  • джокович-
  • федерер-
  • australian open-
  • тенис-
  • полуфинал

Сърбинът победи с 3:1 сета

Джокович отстрани Федерер от Australian Open - 1
Снимка: БТА/АР

Новак Джокович победи Роджър Федерер с 6:1, 6:2, 3:6, 6:3 в първия полуфинал на Australian Open и ще спори за титлата. Сърбинът спечели 45-ия мач между двамата и вече води с 23:22 победи на швейцареца. За да стигнат до полуфинала, двамата победиха съответно Кей Нишикори (6:3, 6:2, 6:4) и Томаш Бердих със 7:6, 6:2, 6:4.

В другия полуфинал Милош Раонич излиза срещу Анди Мъри.

Първи сет
Джокович започна ударно мача и взе първия гейм на нула, след което проби Федерер на 15. Последваха разменени сервис геймове за 4:1 в полза на сърбина, след което той отново успя да пробие Федерер на 15 за 5:1. Джокович взе сета с 6:1 след успех и в последния гейм, а първата част приключи за 22 минути.

Втори сет
Вторият сет също премина под диктовката на Джокович, който отново успя да пробие пръв съперника. Сърбинът го направи на нула в третия гейм, а след като взе подаването си за 4:1, удари швейцареца още веднъж с пробив. Федерер показа, че не всичко за него е загубено, след като се спаси след два сет пойнта в седмия гейм, но Джокович си свърши работата в следващия и го приключи на нула.

Трети сет
Третият сет започна далеч по-равностойно и нито един от двамата не успя да пробият съперника до 3:2 в полза на Федерер. Тогава швейцарецът успя да вземе гейм на съперника след четири брейк пойнта. Швейцарецът затвърди постигнатото в седмия гейм, а до края не допусна изненада и спечели сета.

Четвърти сет
Четвъртият сет се разви по подобие на третия, но първият пробив бе в полза на Джокович. Сърбинът успя да вземе превес във важен момент и поведе с 5:3, след което завърши сета със сервис гейм на нула.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА