1 Февруари, 2016 20:31 3 004 2

Нов голям мач чака Кобрата

  • кубрат пулев-
  • дерек чисора-
  • кобрата-
  • европейската титла-
  • боксьор-
  • шампион

Българинът ще спори с Дерек Чисора за европейската титла

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев има ново предизвикателство.

Кобрата ще се изправи срещу Дерек Чисора в двубой за европейската титла. Това стана ясно, след като Антъни Джошуа е решил да се откаже от мача срещу 32-годишния англичанин.

Според boxingnewsonline.net планираният за 9 април сблъсък между Чисора и Джошуа е пропаднал, а след появата на тази новина официалният сайт на Европейския боксов съвет (EBU) информира на страницата си за дуела между Чисора и Пулев.

Според регламента Джошуа бе първият, който можеше да се бие с Чисора за пояса, а веднага след него е Кобрата. Тъй като и Чисора, и Пулев работят със "Зауерланд", няма нужда от събиране на награден фонд и по тази причина от EBU очакват единствено да бъдат определени конкретните дата и място за боя.

"Джошуа се отказа от бой за титлата на EBU", коментира генералният секретар на организацията Енца Джакопони. - Това означава, че вакантната титла ще се реши между Дерек Чисора и Кубрат Пулев".

Тъй като се очаква "Зауерланд" да организира галавечер през март, именно това ще е и една от възможностите пред български боксьор и съперника му. Промоутърът на Чисора - Кале Зауерланд, също потвърди новината: "Антъни се отказа и Пулев влиза на негово място".

Междувременно стана ясно, че мачът между Кобрата и Чисора може да се проведе и в София. Британският боксьор е изразил готовност да пътува до България.

Ако това наистина се случи и се сбъдне мечтата на Пулев да участва в мач за титла на родна земя, то най-вероятно това ще стане в зала "Арена Армеец".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 2 Отговор
    Един достоен българин, заслужава реванш.
  • 2 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    СЕГА ЩЕ ГО ВИДИМ НАШИЯ С
    ЕДИН МАЛКО ПО СЕРИОЗЕН ПРОТИВНИК