9 Февруари, 2016 12:01 920 2

Венци Стефанов: Държавата не прави достатъчно за футбола

  • стефанов-
  • славия-
  • пари-
  • държава-
  • писта

Правят писта за 50 милиона лева, а за футбола само един милион, ядосва се босът на Славия

Венци Стефанов: Държавата не прави достатъчно за футбола - 1
Снимка: БТА

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов направи колоритен коментар относно държавната помощ за футбола ни, за която се говори упорито в последните дни. В неделя съсобственикът на Левски Иво Тонев поиска държавата да помогне за построяването на новата трибуна на "Герена" по начина, по който го направи с трибуна "Моци" в Разград. Според Стефанов намесата на държавата е задължителна, но трябва да се вложи сериозна сума, а не да се хвърля прах в очите с 1 милион лева.

"Това е като да дадеш на 100 вълци кози крак. Голяма глупост и грешка. Как ще се разпредели тази сума между отборите? Направиха писта за 5 колелета в Пловдив за 50 милиона лева, а нас дават един. Помощта на държавата я виждам като поемане частично или изцяло на ремонта на стадионите, които в голямата си част са държавни или общински. Да оправи инфраструктурата и да даде адекватен закон за спорта, а не да ни се подиграват с такава сума", казва Стефанов пред "7 дни спорт".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капитана

    0 0 Отговор
    Добре,де нали грандовете са частни,защо държавата трябва да дава все пари,който си има клуб,както и е в чужбина в страните с добър футбол там всеки който е собственик на отбор сам си се справя със ситуацията относно стадионите,материална база и т.н.
  • 2 антифутболист

    0 0 Отговор
    Не ревете,печелете!Празноглавци с високи заплати и спортни коли а ревете за народни пари-да дадем тогава на всяка частна фирма по 1млр.лв.Искахте частни клубове не искаите нищо от държавата-който иска да ви гледа да плаща а вие побеждавайте и ще имате пари!!