Last news in Fakti

16 Февруари, 2016 08:27 759 0

Григор Димитров стартира с успех в Маями

  • димитров-
  • села-
  • тенис-
  • маями

Българският тенисист победи Дуди Села с 6:4;6:2 и се класира за осминафиналите

Григор Димитров стартира с успех в Маями - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира по тенис в ДелРей Бийч (Маями). Най-добрият ни тенисист, който е поставен под №4, отстрани с 6:4, 6:2 Дуди Села (Израел), а мачът закъсня с повече от 2 часа и половина заради дъжд.

Двубоят вървеше гейм за гейм, като Димитров не успя да реализира пробив при 1:1. В крайна сметка обаче той взе сервиса на съперника си и поведе с 4:3. Българинът пропиля два сетбола при 5:3, позволявайки на Села да вземе подаването си.

В следващия гейм Димитров поведе с 40:15, но допусна изравняване. При следващата си възможност обаче той затвори сета с 6:4.

Вторият сет започна отлично за българският тенисист, който проби съперника още в първия гейм и бързо поведе с 2:0. Българинът осъществи нов пробив и поведе с 4:1. Впоследствие двамата играчи взеха сервис геймовете си. При 5:2 Григор имаше два мачбола, като с втория си опит спечели сета и мача, след час и осем минути игра.

В следващия кръг Димитров ще срещне победителя от мача между Дамир Джумхур (№78) и Рикардас Беранкис (№102).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА