Last news in Fakti

20 Февруари, 2016 11:29 715 0

Портланд шокира Голдън Стейт

  • нба-
  • къри-
  • лилард-
  • портланд-
  • голдън стейт

Блейзърс изиграха фантастичен мач и сразиха шампионите със 137:105, за да прекъснат победната им серия

Портланд шокира Голдън Стейт - 1
Снимка: БТА/АР

Баскетболистите на Портланд продължиха с отличното си представяне и тази нощ постигнаха шокиращ успех над шампионите от Голдън Стейт със 137:105. Така те прекъснаха серията на Уориърс от 11 поредни успеха и в същото време спечелиха за 13-и път в последните си 16 мача. Над всички в двубоя бе Деймиън Лилард, който вкара рекордните в кариерата си 51 точки, добави 7 борби и 6 откраднати топки, при това срещу отбора от родния си град. 

„Чувството е фантастично, особено срещу най-добрия отбор в Лигата. Не съм вкарвал 50, откакто бях в 9-и клас“ заяви Лилард, след като отборът му нанесе най-тежкото поражение на Уориърс за кампанията. 

„Той беше наистина феноменален. Изглеждаше като Стеф Къри“ заяви треньорът на шампионите Стив Кър, чийто тим влоши показателите до 48-5 и не стартира добре след паузата за Мача на звездите. 

Къри наниза 31 точки, но калифорнийци допуснаха съперника им да успее с 53% от стрелбите си, като Лилард бе неудържим, реализирайки 18 от 28 изстрела от полето, от които 9 тройки от 12 опита. 

„Това е НБА, така че разбирам добре, че ще има дни, в които противниците ще бъдат във форма. Не приемам обаче начина, по който загубихме концентрацията си в третата част“ заяви Кър, след като отборът му загуби третия период със 17:36 и се оказа с пасив от 79:104 преди последната част. 

Си Джей Маккълъм добави 21 точки за победителите, които нанизаха 17 тройки и продължават да изненадват приятно с представянето си, като с баланс 28-27 имат реални шансове да играят в плейофите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА