20 Февруари, 2016 11:58 870 1

Кралев: УЕФА не може да спре новата Висша лига

  • кралев-
  • висша лига-
  • а група-
  • бфс-
  • уефа-
  • изпълком

Само Изпълкомът има право да определя формата на първенството, заяви министърът

Кралев: УЕФА не може да спре новата Висша лига - 1
Снимка: БТА

Министърът на спорта Красен Кралев призна, че не би трябвало да има никакви пречки пред създаването на новата Висша лига от следващия сезон. Според него УЕФА не би имала причина да спре тази идея на БФС, тъй като само Изпълкомът има право да определя формата на първенството.

"Има възможност да бъдат поканени отбори с финансова стабилност, които да се включат в първенството. Работи се по проект и ако се приеме от Изпълкома, смятам, че може да се окаже удачен", обяви Кралев пред „Тема Спорт“.

"Не би трябвало да има причина за спиране от страна на УЕФА. Единственият орган, който може да създава наредби и да определя формата на първенството, е Изпълнителният комитет. Така че никаква пречка не виждам в това нещо. Ако всичко е документално изпипано, може и това лято да стане. По проекта в момента работят Павел Колев (от БФС) и Атанас Караиванов (от ПФЛ)", добави министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Найденов

    0 0 Отговор
    Забъркаха кашата, а сега УЕФА им пречи.
    Пратете БФС да "ОПРАВИ" и ФИФА и УЕФА!!!