Last news in Fakti

26 Февруари, 2016 12:20 1 025 0

Босът на Интер: Няма да фалираме

  • тохир-
  • интер-
  • фалит-
  • шампионска лига-
  • цел

Няма да е фатално, ако не се класираме за Шампионската лига, заяви президентът на Интер

Босът на Интер: Няма да фалираме - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на Интер Ерих Тохир заяви, че в клуба има резервен финансов план в случай, че "нерадзурите" отново не успеят да се класират за участие в Шампионска лига. Интер пръсна огромна сума за подсилване на състава през миналото лято и веднага се появиха спекулации, че клубът ще е на ръба на фалита, ако пропусне най-силния европейски турнир.

"Това не е вярно. Приходите ни са нараснали от 164 до 180 милиона евро", заяви Тохир, чийто състав се намира на пето място в Серия "А", на четири точки от заветната трета позиция. "Имаме петгодишен проект и ако след него клубът се нуждае от капитал, ще го увеличим. Нашата цел е да играем в Шампионска лига, но ако пропуснем Европа, имаме план как да се справим" , добави Тохир, след което заяви, че би се разделил най-много с 5% от акциите на Интер, които да даде на инвеститор.

Той коментира и предстоящите битки с шампиона Ювентус. В неделя "синьо-черните" гостуват на "бианконерите" в дербито от 27-ия кръг на Серия "А", а в сряда е полуфиналният реванш на "Джузепе Меаца" за Купата на Италия, като първият мач завърши 3:0 в полза на торинци.

"В момента най-важното нещо е да победим Ювентус. През декември бяхме лидери, сега сме пети, но ще се борим за целта ни и това минава през успех в Торино. Роберто Манчини остава нашият треньор при всяко положение. Имам му пълно доверие и се ползва с подкрепата на целия клуб", добави Тохир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА