Last news in Fakti

11 Март, 2016 09:29 964 1

Пиронкова стартира силно на Индиън Уелс

  • пиронкова-
  • векич-
  • тенис-
  • индиън уелс

Пловдивчанката победи Дона Векич с 6:2, 7:5

Пиронкова стартира силно на Индиън Уелс - 1
Снимка: БТА/АР

Цветана Пиронкова премина първия кръг на турнира по тенис в Индиън Уелс (награден фонд 6,844 милиона долара), побеждавайки по-високо класираната от нея Дона Векич (Хърватия) с 6:2, 7:5. Макар Векич да дойде от квалификациите, тя е на 94-о място в ранглистата на WTA, докато пловдивчанката е на 105-о място. С този успех Цвети си осигури 19530 долара и 35 точки, а във втория кръг ще играе срещу поставената под номер 12 Тимеа Бачински (Швейцария).

Пиронкова имаше до днес една победа срещу Векич в единствения мач между двете до момента. Българката спечели с 6:1, 6:0 във втория кръг на квалификациите на турнира в Сидни през януари 2015 година. Сега вече може да се похвали с 2-0 личен баланс срещу тази съперничка.

Мачът се разви с доста обрати, като началото беше за Векич, повела с 2:0 гейма, след като стартира с пробив. Но след това българската представителка взе шест поредни части и затвори първия сет с 6:2. Тя се възползва отлично от проблемите на Векич от началната линия, а и сама пое инициативата с няколко излизания на мрежата, за да откаже противничката си.

Във втората част съпротивата на 94-ата в света беше доста по-силна. Развръзката можеше да настъпи в 8-ия гейм, когато при 4:3 Цветана Пиронкова направи пробив за 5:3. Но още в следващата част пробивът беше върнат и подаването на Векич спечелено за 5:5. След това обаче последва спечелен гейм и нов пробив от страна на българката, която затвърди успеха си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 144

    0 0 Отговор
    Тая у муцуната е като съсел.