Last news in Fakti

13 Март, 2016 14:28 1 626 1

Ботев (Пд) вдига стадион за 15 милиона

  • ботев-
  • пловдив-
  • 15 милиона-
  • стадион

Отборът се връща на Колежа пред трибуна за 7000 души

Ботев Пловдив може да размрази строежа на клубния стадион само след месец, научи "7 дни спорт". Чакат се последни уточнения с общината и държавни институции. Новите собственици на клуба са измислили, че за довършване на Колежа ще стигнат 15 милиона лева. За целта ще бъдат орязани доста от екстрите, предвидени от старото ръководство.

Последното представи грандомански план, за който бяха необходими още около 34 милиона лева. В Ботев са преценили, че нямат нужна от бижу четвърта категория, което отговаря на полуфинал в европейските турнири. На първо време ще бъде вдигната централната трибуна за 7000 зрители. Тогава и отборът ще се завърне на "Христо Ботев". После на етапи ще бъдат довършени останалите сектори. Налагането на млади играчи и стадионът са приоритет за ръководството.

"Не ни трябва Европа, ако ходим да играем по София или Бургас", отсекли от ръководството. Както е известно, само бутането на стадиона и полагането на основите глътна 10 милиона лева. Тогава фалира КТБ, бившият шеф Цветан Василев избяга в Сърбия и проектът беше замразен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 0 Отговор
    "Новите собственици на клуба са измислили, че за довършване на..."
    "Не ни трябва Европа, ако ходим да играем по София или Бургас"

    Автора кой клас е завършил, кога и как ще ходи "НА София или Бургас"?