Last news in Fakti

18 Март, 2016 09:14 747 0

Ливърпул изхвърли Юнайтед от Лига Европа

  • манчестър юнайтед-
  • марсиал-
  • коутиньо-
  • лига европа-
  • ливърпул

Реваншът на голямото английско дерби завърши 1:1

Ливърпул изхвърли Юнайтед от Лига Европа - 1
Снимка: БТА/АР

Ливърпул е четвъртфиналист в Лига Европа, след като направи 1:1 срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд". "Мърсисайдци" спечелиха първата среща с 2:0 и елиминираха съперника при първия сблъсък между двата отбора на елиминации в европейски клубен турнир.

„Червените дяволи” се хвърлиха от самото начало, за да наваксат пасива от първата среща. Симон Миньоле прояви страхотен рефлекс и отби удар с глава на Джеси Лингард в 19-ата минута „Мърсисайдци” опитаха да отговорят и бързо създадоха опасност пред вратата на Дейвид Де Хеа, с която домакините се справиха.

Антони Марсиал успя да даде най-добрия шанс за Юнайтед, когато се възползва от забавяне на Натаниъл Клайн в наказателното поле на гостите в 32-ата минута и спечели дузпа. Той сам се ангажира с наказателния удар и откри за своя отбор – 1:0.

Ливърпул не се смути и го доказа с прекрасен пряк свободен удар на Даниел Стъридж в 35-ата минута, който удари горната греда.

Мениджърът на гостите Юрген Клоп бе в прединфарктно състояние, когато Джордън Хендерсън бе изведен сам срещу вратаря в наказателното поле на Юнайтед, но ударът му мина над вратата в 41-ата минута.

Маркос Рохо пропусна страхотна възможност да възстанови изоставането на отбора си от първата среща. В 43-ата минута Фиелайни достигна центриране на аутлинията и върна към дузпата, където изстрелът на Рохо мина на сантиметри от дясната греда на Миньоле.

В 45-ата минута Фелипе Коутиньо отчая домакините с гол шедьовър. Той получи топката по левия фланг, сам проби в наказателното поле, преодолявайки Варела и майсторски копна топката, за да прехвърли Де Хеа и да изравни – 1:1.

Второто полувреме протече равностойно, като "мърсисайдци" бяха концентрирани в бранене на комфортния резултат. Те можеха да постигнат пълен успех, когато в 78-ата минута Фелипе Коутиньо изстреля снаряд, отразен в корнер от Де Хеа. Това бе и най-чистото положение за двата отбора през втората част.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА