22 Март, 2016 19:05 1 045 0

Буфон написа писмо до... футболната врата

  • джанлуиджи буфон-
  • футбол-
  • врата-
  • писмо-
  • рекорд

Италианският страж е готов да бъде последната линия на футболната защита, докато краката, главата и сърцето го държат

Поставилият рекорд за най-много минути без допуснат гол в Серия „А” вратар на Ювентус и националния отбор на Италия Джанлуиджи Буфон написа трогателно писмо до... футболната врата.

Ето и обръщението му към мястото, което той така самоотвержено брани години наред, публикувано в социалната мрежа "Twitter":

„Бях на 12, когато ти обърнах гръб. Отказах се от миналото си, за да осигуря твоето бъдеще. Това бе решение на сърцето, инстинкт. От деня, в който спрях да те гледам, започнах да те обичам, да те браня.. да бъда твоята първа и последна линия на защитата. Обещах си, че ще направя всичко, за да не те поглеждам в лицето. Всеки път когато го правех, осъзнавах, че съм те подвел. С теб сме като слънцето и луната - принудени да живеем заедно, но неспособни да се докоснем. Съотборници за цял живот, на които е отказан контакт. Твоето благополучие е на първо място за мен. Бях на 12, когато ти обърнах гръб и ще продължавам да го правя докато краката, главата и сърцето ме държат." - написа Буфон.

Само преди два дни стражът на "Старата госпожа" счупи 22-годишен рекорд за най-много поредни минути без допуснат гол в калчото, успявайки да запази мрежата си суха в продължение на 974 минути.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА