Last news in Fakti

18 Април, 2016 15:58 1 410 0

Възстановиха правата на Габриела Петрова

  • мелдоний-
  • петрова-
  • троен скок-
  • допинг-
  • иааф

Спортист №1 на България се завръща на пистата

Възстановиха правата на Габриела Петрова - 1
Снимка: БТА

Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) възстанови състезателните права на българската състезателка Габриела Петрова, която беше уличена в употреба на вече забранения препарат мелдоний през март.

Заради положителната проба, правата й бяха спрени. Но решение на Световната антидопингова агенция (УАДА) постанови, че определен брой спортисти не подлежат на санкция при определени обстоятелства. Пробата трябва да е била взета преди 1-и март. Това е станало на 6 февруари в 7.30 часа сутринта в дома си. Резултатът и е бил съобщен на 4 март.

Миналата седмица УАДА обяви, че съдържание на "мелдоний" от под 1 микрограм на милилитър в допинг пробите на спортисти, направени до 1 март тази година, са в рамките на допустимото и няма да бъдат считани за нарушение на правилата. Точно такъв е и случаят с Петрова.

Това й позволява да се завърне на пистата за троен скок. Решението на ИААФ е съобщено днес на самата състезателка, която беше избрана и за Спортист на 2015-а година в България.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА