Last news in Fakti

19 Април, 2016 09:00 867 0

Още една луда седмица в Премиършип

  • висшата лига-
  • голове-
  • класиране-
  • оцеляване-
  • драматичен-
  • лестър

Борбата за оцеляване ще бъде жестока

Още една луда седмица в Премиършип - 1
Снимка: БТА/АР

Седмицата във Висшата лига на Англия отново ни предложи много футболни емоции, голове и интригуващи сблъсъци.

Лестър стъпи накриво

Основният претендент за титлата Лестър най-накрая сдаде точки в борбата за трофея. "Лисиците" записаха 2:2 в изключително драматичния си двубой като гост на Уест Хем.

Варди отново бе в центъра на събитията и даде аванс на тима си. След това обаче през втората част той бе изгонен за втори жълт картон и изостави съотборницит си. Това си каза думата и последната четвърт на срещата се оказа особено неприятна за възпитаниците на Клаудио Раниери.

Головете на влезлите като резерва Ланзини и Анди Керъл, който реазлизира дузпа помрачиха настроението на Лестър.

Все пак домакините успяха да стигнат до тъй важната точка в битката за титлата, тъй като в добавеното време на мача Леонардо Уйоа реализира дузпа за 2:2.

Кристъл Палас изненада Арсенал

Кристъл Палас успя да излъже Арсенал при гостуването си на "Емирейтс" и се добра до 1:1 в мача между двата тима от 34-ия кръг на Висшата лига.

Алексис Санчес откри за домакините в продължението на първото полувреме, но девет минути преди края Яник Болази донесе точката на своя тим.

След равенството играчите на Арсен Венгер пропуснаха да изпреварят Манчестър сити и остават на четвърта позиция в класирането. Двата тима са с равни точки, но "гражданите" са с по-добри показатели.

Сити прегази Челси в дербито на кръга

Серхио Агуеро затвърди отличната си форма и заби хеттрик при успеха с 3:0 на Манчестър сити в голямото дерби срещу Челси.

Пред погледа на Роман Абрамович сините допуснаха пета загуба на "Стамфорд бридж" и единадесета от началото на шампионата, с което на практика се простиха с шансове за класиране в Лига Европа.

След като допреди седмица нямаше загуба под ръководството на Гуус Хидинк във Висшата лига, доиграващият сезона Челси записа второ поредно поражение и остава на десетото място. Лондончани могат да станат отборът, завършил най-ниско в класирането, след като е спечелил титлата предишния сезон.

Нюкасъл и Съндърланд ще се борят докрай за оцеляването си

Нюкасъл стигна до първа победа под ръководството на Рафаел Бенитес. "Свраките" спечелиха с 3:0 домакинството си на Суонзи и феновете са с нови надежди за оцеляването на тима във Висшата лига. Защитникът Джамал Ласълс откри резултата в края на първото полувреме, а Муса Сисоко и Андрос Таунзенд оформи убедителния резултат в последните минути.

Успехът не отразява реално случилото се на терена, тъй като Суонзи доминираше през второто полувреме и имаше отлични възможности да изравни. Най-добрите положения бяха пропуснати от Ашли Уилямс и Джеферсон Монтеро.

С тези три точки Нюкасъл вече е с актив от 28 точки, на три точки зад 17-ия Норич и един мач по-малко. Тимът от Уелс пък се смъкна на 15-ата позиция с 40 точки, но няма притеснения за отпадане.

В същото време Съндърланд също записа класически успех, разбивайки директния опонент Норич с 3:0 като гост.

Фабио Борини откри резултата от дузпа в 41-ата минута, а Джърмейн Дефоу (53') и Дънкан Уатмор (91')  окончателно попариха надеждите на домакините. "Черните котки" остават в зоната на изпадащите, заемайки 18-о място с актив от 30 точки. Норич има една повече, но и мач повече от днешния си съперник.

Юнайтед и Ливърпул биха без зор

Тимът на Астън Вила ще играе от следващия сезон във второто ниво на английския футбол. Бирмингамци официално се сбогува с елитния си статут след загуба от „Манчестър Юнайтед“ с 0:1 на „Олд Трафорд“.

Единственото попадение в срещата реализира младият талант Маркъс Рашфорд (18 г) в 32-рата минута.

По този начин „Вила“ изпадна за първи път в историята на Висшата лига. Последният случай, в който подобна съдба сполетя бившия тим на Стилиян Петров, бе през 1987 г. в старата Първа дивизия.

Така само 6 останаха клубовете в Англия, които не са изпадали от елита от 1992 г. насам - „Арсенал“, „Ливърпул“, „Юнайтед“, „Челси“, „Евертън“ и „Тотнъм“.

Отборът на Ливърпул също се поздрави с безпроблемна победа. "Мърсисайдци" удариха Борнемут при визитата си с 2:1.

Гостите започнаха с коренно променен състав от този, който извоюва драматичната победа над Борусия Дортмунд с 4-3 в 1/4-финал-реванш в Лига Европа в четвъртък. Юрген Клоп направи 10 промени в стартовите 11, като единствено Роберто Фирмино беше сред титулярите срещу жълто-черните и срещу черешките.

Именно бразилецът откри резултата в 41-вата минута, когато се разписа след пас с пета на Даниел Стъридж. Пет минути по-късно Стъридж също беше точен с глава след центриране на Джордан Ибе. Джошуа Кинг върна едно попадение за домакините в добавеното време на мача.

С този успех Ливърпул събра 51 точки и е на 8-о място в подреждането, като изостава от седмия Саутхемптън само по голова разлика. Тимът на Юрген Клоп обаче има два мача по-малко. Борнемут е 13-и с 41 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА