Last news in Fakti

4 Май, 2016 23:38 1 279 0

Мадридско дерби на финала в Шампионската лига

  • реал мадрид-
  • манчестър сити-
  • шампионска лига-
  • полуфинал-
  • гарет бейл

Реал (Мадрид) отстрани Манчестър Сити, побеждавайки англичаните с 1:0 в реванша

Мадридско дерби на финала в Шампионската лига - 1
Снимка: БТА/АР

Реал (Мадрид) се класира за финала в тазгодишното издание на Шампионската лига. В полуфинален мач-реванш "белия балет" надигра Манчестър Сити с минималното 1:0 на своя "Сантиаго Бернабеу". Този резултат бе напълно достатъчен на тима на Зинедин Зидан, тъй като първата среща завърши 0:0.

Мадридчани започнаха по-уверено срещата и наложиха очакван натиск, но голови положения в първите няколко минути нямаше. Въпреки това, "гражданите" претърпяха сериозен удар по амбициите си за класиране напред още в 8-а минута, тъй като капитанът на тима Венсан Компани трябваше да бъде заменен заради контузия.

След появата на заместилия го в отбраната Мангала започнаха и проблемите за Сити. "Кралския клуб" владееше топката все по-често, а с това дойдоха и опасностите пред Джо Харт. В 13-ата минута Роналдо се извиси над всички, но ударът му с глава не намери очертанията. Логичното се случи в 20-ата минута, когато Гарет Бейл бе изпуснат непокрит в наказателното поле на Манчестър. Уелсецът получи топката в удобна позиция, опита да центрира, но топката щастливо влетя във вратата за 1:0 след рикошет в крака на Фернандо.

Минути преди почивката гостите от Англия имаха отличен шанс да изравнят с единственото си сериозно положение за първата част. Фернандиньо се освободи от опеката на защитата на "лос бланкос" и стреля мощно, но топката "облиза" дясната греда на Кейлор Навас.

В началото на втората част Реал (Мадрид) отново обсади противника си, но пропусна да удвои аванса си. Пропуски направиха Кристиано Роналдо и Лука Модрич. Последният излезе сам срещу Джо Харт, но пропусна с лека ръка, мислейки, че е в засада. В 64-ата минута Гарет Бейл също не сполучи, намирайки гредата.

Постепенно Манчестър Сити се опита да изнесе играта в по-предни позиции, за да върне попадението, но гостите много трудно намираха път към наказателното поле на "белите". Домакините удържаха крехката си преднина и се класихара за финала в Милано, където ги очаква тима на Атлетико (Мадрид).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА