Last news in Fakti

7 Октомври, 2011 15:57 2 432 0

Пилотите искат прозрачност в БФАС

  • рътков-
  • адас-
  • кралев-
  • бфас

Адвокат Стоян Рътков - кандидат за председател на федерацията по автомобилен спорт, бе представен днес в Пресклуб

Пилотите искат прозрачност в БФАС - 1
©БГНЕС

Стоян Рътков е член на Управителния съвет на централата от година и половина и е издигнат от Асоциацията на действащите автомобилни състезатели /АДАС/. Той ще участва в надпреварата за най-високия пост с още двама претенденти на общото събрание на 18-и този месец.

"Имам ужасно много бензин в кръвта и съм пристрастéн към адреналина", бяха встъпителните думи на Рътков пред репортерите. Сърцевината на неговата програма е прозрачното и демократично управление на автомобилния спорт, както и изграждане на писти и трасета. "В последните години федерацията няма нито едно действащо съоръжение", заяви адвокатът.

Той ще разчита на политиката на отворените врати, защото опитът му в ръководния орган на федерацията го е убедил, че механизмите на управление на дългогодишния шеф Георги Янакиев са архаични или по-конкретно тоталитарни.

Пилотите настояват за създаване на тясно взаимодействие с държавата, защото необходимите инвестиции в автомобилния спорт не са по силите само на частния бизнес. Изграждането на съоръжения трябва да стане държавна политика, заяви един от най-известните състезатели Пламен Кралев, който заедно с Николай Златков и Дилян Попов са в екипа на Рътков.

Пилотите имат и конкретен план как да възродят славата на рали "България". "Сега не смея да поканя колеги от чужбина, за да не се червя от срам пред тях", сподели Златков, който е и председател на АДАС, съобщава БГНЕС. "Пистите са мръсни, няма нормална линейка, да не говорим за хеликоптер по време на състезанията", добави той. С хубави писти и трасета ще се върне интересът на публиката, оттам и интересът на рекламодателите, единодушни са от АДАС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА