Last news in Fakti

10 Юни, 2016 20:15, обновена 10 Юни, 2016 20:27 766 0

Лудогорец представи официално новия украинец

  • лудогорец-
  • трансфер-
  • украинец-
  • игор пласун

Изпълнителният директор Ангел Петричев призна, че следващата седмица в клуба може да пристигне втори нов футболист

Лудогорец представи официално новия украинец - 1
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец представи първото си ново попълнение – украинския защитник Игор Пластун.

Днес по обяд той позира с фланелката на петкратните шампиони, която му беше връчена от изпълнителния директор Ангел Петричев и спортния шеф Методи Томанов. Бившият бранител на украинския Карпати (Лвов) ще играе с номер 32.

„За мен трансферът в Лудогорец е предизвикателство“, заяви Пластун в интервю, публикувано в официалния сайт на клуба.

„Имам страхотни впечатления от новия ми отбор. Следил съм го в евротурнирите. Винаги съм искал да играя в тим, който участва в Лига Европа и Шампионска лига“, допълни централният защитник.

Според него нивото на българския футбол е добро. „С Карпати съм участвал в контроли срещу български клубове. Имам добри спомени“, категоричен е Игор Пластун.

„От българските футболисти знам за Ивелин Попов, който играе в руското първенство. Разбира се и единият централен защитник на България – Георги Терзиев, както и капитанът Дяков. За мен имената не са толкова важни, колкото моята игра и моето представяне в Лудогорец. За пръв път идвам в България. Всичко е позитивно. Много хора говорят руски език, което е важно за мен. Климатът и манталитетът са подобни на тези в Украйна, а това ще помогне за моята аклиматизация“, каза още играчът.

„Искам на Евро 2016 Украйна да постигне колкото се може повече. Аз ще подкрепям отбора като фен. Ще стискам палци и за Румъния, където има трима мои съотборници от Лудогорец. Обективно Германия и Испания са фаворити на турнира. Жалко, че България не участва на турнира“, завърши Пластун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА