Last news in Fakti

7 Юли, 2016 17:15 947 1

Феновете на Берое нападнати в Босна

  • берое-
  • фенове-
  • бой-
  • борац-
  • лига европа

Босненците дори носели мачете

Феновете на Берое нападнати в Босна - 1
Снимка: БТА

Феновете на Берое се биха с привърженици на босненския ФК Борац. Мелето стана малко преди полунощ пред хотела на старозагорци в Баня Лука, където днес излизат в мач реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа срещу местния Радник.

Местната полиция реагира бързо, а част от българските фенове бяха задържани за кратко, след което бяха закарани в най-близкото полицейско управление.

За да бъдат предотвратени нови сблъсъци, хотелът, в който е настанен тимът на Берое, бе отцепен от органите на реда през цялата нощ, а достъпът до него органичен.

Треньорският щаб на Берое стана пряк свидетел на инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бероец

    0 0 Отговор
    Сърбите са големи националисти. Още повече тези, които са фенове на Борац от Баня Лука, столицата на република Сръбска в Босна. Те са свързани с войната в Босна и са възпитавани в омраза не само срещу мюсюлманите, но и срещу враговете на Сърбия, сред които според тях е и България. Основна роля в създаването на омразата имат и медиите на Сърбия и република Сръбска, които не забравят , че България първа призна независимостта на Македония и Босна. Феновете на отбора Радник Белина, с който игра Берое са други. Когато предаваха мача по телевизията много добре се виждаше поведението на феновете на Берое, сред които основно бяха трезви хора, с културно поведение. Виждаха се и симпатични млади мъже и жени, които аплодираха с ръкопляскания и нормални скандирания, без пиротехника и фойерверки. Тези хора са били нападнати умишлено с палки, метални тръби, ракети, бомби, мачете от предварително подготвените сръбски хулигани, които са крещяли: "Ще ви изколим!"