Last news in Fakti

12 Юли, 2016 09:57 2 348 0

Време разделно

  • цска-
  • литекс-
  • време-
  • разделно-
  • фенове

Дали пък именно оздравителите не поболяха най-титулувания български клуб?

Време разделно - 1
Снимка: Facebook, Фен клуб Сектор Г

От месец и половина медиите „надуват главите“ на спортно заинтересованата част от българската общественост с наболелите теми около управлението и бъдещето на футболния ЦСКА.  Оздравители, възродители, синдици, Ганчев, Божков, Ганчев, Божков, Милева… край няма. Вече и насън да побутнеш някой „червен“ фен, той ще започне да бълнува заглавията от вестници, водещи новинарски сайтове и социални мрежи, сякаш рецитира „Опълченците на Шипка“.

Агонията на армейските привърженици продължава с пълна сила от години. Собственици от кол и въже се изредиха на руля на „Българска армия“. То не бяха Прамод Митал и Александър Томов, пернишките „Титан“-аджии, после пак Томов. Воден от слепи надежди, всеки фен на ЦСКА изглеждаше като наивен мечтател, очаквайки, не щеш ли, инвестиции в спортни бази, детско-юношеска школа, добри футболисти и треньори. Кучетата си лаят, керванът си върви, а който мине през „Борисовата градина“ не краде, но си взима!

За да се стигне и до днес, когато същите тези мечтатели от трибуните са поставени пред дилемата кое ЦСКА да подкрепят или както стана модерно да се казва – да „припознаят“. Стана ясно, че най-титулуваният български клуб ще го бъде, но сега проблемът е друг – два отбора с подобно име, и то само засега... Нечуван фарс! Докато уредниците разправят, че автентичното дружество НЯМА начин да се оздрави, в съда оздравителни планове - колкото щеш.

Към настоящия момент нито един от тези планове не е влязъл в действие, за сметка на другата алтернатива, която функционира на пълни обороти – ЦСКА-София. Голям процент от „червената“ общност НЕ стои зад идеята на Гриша Ганчев за сливане с Литекс и Чавдар (Етрополе), а именно - създаването на същество, наподобяващо митологична, триглава ламя. Други армейци пък копнеят да гледат любимия си тим в „А“ група на всяка цена. Висшата лига на България по футбол! Елитната лига! Сякаш не осъзнават, че докато начело на Българския футболен съюз стоят лица като Борислав Михайлов и Йордан Лечков, истински футбол в България няма да има, но това е съвсем друга тема.

Най-болезненото в случая е, че феновете на ЦСКА са разцепени на две, лутащи се в търсене на редица отговори. А именно сега е моментът, когато трябва да са най-силни и обединени. Трябва да си припомнят един транспарант, който „Сектор Г“ издигна в мача си срещу Велбъжд (Кюстендил) на 6 септември миналата година в почит на Съединението на Княжество България с Източна Румелия – „Въ единението е силата“. Може би не в съединението на ЦСКА с Литекс, но все пак…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА