Last news in Fakti

14 Октомври, 2011 10:04 711 0

УЕФА наказа сурово Рууни

  • рууни-
  • евро 2012-
  • уефа
УЕФА наказа сурово Рууни - 1
©ЕРА/БГНЕС

Рууни пропуска груповата фаза на Евро 2012 заради червения му картон срещу Черна гора. УЕФА му определи наказание от три мача, което ще го извади от двубоите на Англия в груповата фаза на Евро 2012.

Централата определя нарушението на играча без топка срещу противник като нападение и затова налага по-суровата санкция, вместо традиционното наказание от един мач за червен картон.

Рууни, който не присъства на заседанието, може да обжалва на по време на апелативните изслушвания. Английската ФА заяви, че ще проучи решението на дисциплинарния комитет на УЕФА, преди да вземе решение дали да обжалва. Очаква се изслушванията за обжалването да се гледат преди Англия да разбере опонентите си за Евро 2012, съобщава БГНЕС. Жребият за турнира ще се тегли на 2 декември. Украйна е поделя домакинството на форума заедно с Полша.

В същото време селекционерът на Англия се чуди дали изобщо да включва Рууни в състава за Евро 2012, предвид наказанието. Според "Starsport" Капело си е признал че наистина не е трябвало да пуска Рууни в мача с черногорците. "Той не е доволен", заяви близък приятел на Капело. Попитан след срещата с Черна гора, дали би го повикал, ако наказанието наистина е три срещи, Капело отговори: "Добър въпрос".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА