Last news in Fakti

17 Октомври, 2011 11:11 760 0

Лек напредък за Гришо и Цвети

  • григор димитров-
  • цветана пиронкова-
  • анди родик-
  • анди мъри-
  • роджър федерер
Лек напредък за Гришо и Цвети - 1
©ЕРА/БГНЕС

Най-добрите български тенисисти Григор Димитров и Цветана Пиронкова записаха лек скок в обновената световна ранглиста при мъжете и жените. Димитров се изкачва нагоре с две места и вече е на 70-то място в света. Българинът записа една победа срещу Марсел Илхан на турнира от сериите Мастърс в Шанхай, а във втори кръг игра силно срещу бившия номер 1 Анди Родик, но все пак загуби в два сета.

Тази седмица Гришо ще вземе участие на Откритото първенство на Стокхолм с награден фонд 531 хиляди долара. В първия кръг той ще срещне американеца Райън Суитинг, който е 66-ти в ранглистата, като това ще е първи мач между двамата. Двубоят е насрочен за утре.

Пиронкова също се предвижва с две места нагоре в новата ранглиста и се изкачва до номер 47. Полуфиналистката от Уимбълдън 2010 почива през миналата седмица, а от утре ще започне участието си на "Купа Кремлин" в Москва. Турнирът е с награден фонд 721 хиляди долара, а в първия си мач Пиронкова ще се изправи срещу хърватката Петра Мартич, която е две места зад българката в световната ранглиста. Двете играха и на тазгодишното издание на Уимбълдън, като Цвети записа убедителна победа с 6-3, 6-1 в мача им от втори кръг.

Британецът Анди Мъри от днес официално е номер 3 в света, измествайки Роджър Федерер от тази позиция. Японецът Кей Нишикори, който достигна до полуфиналите на Мастърса в Шанхай, записа рекорд в историята на своята страна, стигайки до 30-то място в ранглистата. Продължава завързаната битка за класиране на финалния Мастърс в Лондон, като останаха свободни само три места за престижния турнир, съобщава БГНЕС. Фаворити за тях са Томаш Бердих, Марди Фиш и Жо-Вилфред Цонга, но своите шансове имат още Никола Алмагро, Жил Симон и Хуан Мартин дел Потро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА