1 Октомври, 2016 13:59 884 0

Хамилтън ще стартира първи в Малайзия

  • хамилтън-
  • квалификация-
  • розберг-
  • mercedes-
  • формула 1

Хамилтън бе без конкуренция в квалификацията, Розберг все пак ще тръгне втори

Хамилтън ще стартира първи в Малайзия - 1
Снимка: БТА/АР

Световният шампион Люис Хамилтън спечели 8-ия си полпозишън за сезона и 57-и в кариерата, като ще стартира пръв утре за Гран При на Малайзия. 

На пистата „Сепанг” британецът, който изостава с 8 точки от съотборника си в Mercedes Нико Розберг, бе без конкуренция, докато лидера в шампионата бе колеблив, като все пак ще тръгне втори. След тях останаха пилотите на Red Bull Макс Верстапен и Дани Рикардо, следвани от двете Ferrari-та на Себастиан Фетел и Кими Райконен. 

В първата фаза Хамилтън бе по-бърз едва с 16 хилядни от секундата от Розберг, като след тях неочаквано се класираха пилотите на Force India – Нико Хюлкенберг и Серхио Перес. Ferrari бяха в средата на колоната, преди в края на сесията да се приближат само на десета от двата Mercedes-а. 
Отпаднаха Маркус Ериксон, Фелипе Наср, Джолиън Палмър, Себастиан Окон, Паскал Верлайн и Фернандо Алонсо, който така или иначе знаеше, че ще започне последен и работеше отдавна за старта утре. 

Във втората фаза Люис отново бе на върха, вече с цяла половин секунда пред Нико. Този път след тях се наредиха Макс Верстапен и Дани Рикардо с Red Bull, следвани от Кими Райконен и Себастиан Фетел с Ferrari. 

Валтери Ботас неочаквано отпадна, заедно с Ромен Грожан, Естебан Гутиерес, Кевин Магнусен, Дани Квят и Карлос Сайнц. Пред своя старт №300 утре, Дженсън Бътън с McLaren даде 8-о време, като се класира за последния етап от квалификацията. 

Хамилтън не сбърка в първата си бърза обиколка в третата сесия, докато Розберг допусна грешки и даде едва 5-о време, което го постави под сериозно напрежение. В последния си опит той се подобри, но все пак изостана с 4 десети от съотборника си, като сбърка на последния 15-и завой и ще стартира втори. 

Следваха пилотите на Red Bull и Ferrari. Ппилотите на Force India Серхио Перес и Нико Хюлкенберг заеха четвърта редица, а десетката довършиха Дженсън Бътън и Фелипе Маса.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА