Last news in Fakti

30 Октомври, 2016 13:43 680 0

Питсбърг и Монреал с победи в НХЛ

  • питсбърг-
  • монреал-
  • нхл

Отборът на Монреал запази лидерската си позиция в НХЛ, след като събра 17 точки след успеха над Торонто с 2:1 в канадското дерби.

Канейдиънс остават единствения отбор без загуба в редовното време в цялата Лига, а Алекс Галченюк откри резултата. След него Назем Кадри изравни за Кленовите листа, но в третата част при числено превъзходството победата донесе Шей Уебър.

До края на мача Торонто беше по-активният отбор, а вратарят на домакините Кари Прайс спаси 37 удара.

В същото време, Евгений Малкин се разписа на два пъти, в това число и с победния гол, а Сидни Кросби също добави две шайби за успеха на Питсбърг с 5:4 над Филаделфия като гост. Мат Кълън добави още един.

Пингвините, които водят в Столичната дивизия, се разписаха на три пъти в рамките на 55 секунди в първата третина, а победното попадение на Малкин е номер 300 в кариерата му.

За домакините от Филаделфия два гола отбеляза Якуб Ворачек, Клод Жиру и Уейн Саймъндс добавиха по един. Стив Мейсън стартира като титуляр на вратата на домакините, но след първата третина беше заменен от Михал Нойвирт, който спаси 12 от 14 удара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА